Alaphilippe wint sprint in tweede etappe van de Ronde van het Baskenland Algemeen nieuws

Alaphilippe wint sprint in tweede etappe van de Ronde van het Baskenland

Door Jason Stel 09 april 2019 | 17:27


Julian Alaphilippe heeft weer een overwinning aan zijn palmares toegevoegd. Op de Fransman lijkt in 2019 geen maat te staan. Na een moeilijke finale wist hij in de tweede etappe van de Ronde van het Baskenland zege te vieren.

De tweede etappe van de Ronde van het Baskenland was een nerveuze koers over 150 kilometer van Zumarraga naar Gorraiz. In het parcours waren enkele onverharde stroken opgenomen die vooral aan de Strade Bianche deden denken. Team Sky en Astana probeerden meerdere keren het peloton uit elkaar te rijden op de onverharde gedeeltes. Daardoor ontstond uiteindelijk een selecte groep die ging strijden om de overwinning.

Julen Amezqueta, Julien Bernard, Darwin Atapuma, Garikoitz Bravo vormden de vroege vlucht van de dag, maar al op 52 kilometer werd deze groep opgeraapt. De reden: onverharde wegen. Strade Bianche-achtige taferelen in Spanje en dus wilden alle klassementsmannen op de eerste rij zitten. Het tempo werd dan ook flink de hoogte in gejaagd door met name Astana. Door het tempo en het lastige parcours vielen er breuken in het peloton en met zo'n veertig kilometer te gaan was er nog maar klein peloton van zo'n veertig renners over.

Op een makkelijker gedeelte van het parcours, kwamen de meeste renners terug. In de finale ging het echter weer hard tegen hard over venijnige heuveltjes en onverharde stukken. Toen ging ook Team Sky zich mengen in de debatten. Op zo'n vijftien kilometer van de finish kreeg kanshebber op de dagzege Adam Yates een lekke band waardoor hij op bijna veertig seconden van de kop van de wedstrijd kwam te zitten.

Voor de derde keer in de geschiedenis eindigde de etappe in Gorriaz, in de laatste meters liep het parcours sterk op. Richting de eindsprint probeerden een aantal renners waaronder Alessandro De Marchi nog uit het peloton weg te komen. In de sprint om de overwinning leek eerst de Belg Bjorg Lambrecht definitief weg te zijn, toch kwam Alaphilippe als eerste over lijn. (Foto: screenshot)

Uitslag etappe 2 Ronde van het Baskenland

1.Julian Alaphilippe 
2. Beorg Lambrecht +0.01
3. Michal Kwiatkowski "
4. Omar Fraile "
5. Valentin Madouas "
6. Maximilian Schachmann "
7. Patrick Konrad "
8. Ion Izagirre "
9. Tadej Pogacar "
10. Pieter Serry "

Algemeen klassement Ronde van het Baskenland

1. Maximilian Schachmann 3:46:48
2. Michal Kwiatkowski +0:10
3. Julian Alaphilippe +0:11
4. Daniel Martínez +0:14
5. Patrick Konrad +0:19
6. Ion Izagirre +0:22
7. Enric Mas +0:24
8. Dylan Teuns +0:34
9. Dan Martin +0:35
10. Emanuel Buchmann +0:37


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws