Oomen voelt zich nog niet top in het Baskenland; Mollema verliest 13 minuten Algemeen nieuws

Oomen voelt zich nog niet top in het Baskenland; Mollema verliest 13 minuten

Door Bram van der Ploeg 10 april 2019 | 09:25


Sam Oomen hoopt dat hij in de komende dagen nog wat verbeterd in de Ronde van het Baskenland. De Nederlander kreeg in de eerste twee etappes in totaal 1.06 minuten aan de broek en met die 23e plaats is hij maar gematigd tevreden.

In de tweede etappe kon Oomen de eerste groep net niet volgen op de aankomst heuvelop. Hij kwam met onder meer Geraint Thomas en Mikel Landa op negen seconden van winnaar Julian Alaphilippe over de meet. 'Ik voelde me de hele dag niet op mijn best en ik kon er in de sprint niet bij blijven.'

Oomen, die in het Baskenland als kopman wordt uitgespeeld bij Team Sunweb, heeft de meeste klassementsrenners na twee etappes voor zich staan in de rangschikking. 'Ik bekijk het dag voor dag in deze zware week. Ik ga er het beste van maken', besluit hij via de officiële kanalen van de ploeg.

Mollema verliest kwartier in het Baskenland

Wie een goed klassement na dinsdag op zijn buik kan schrijven, is Bauke Mollema. De Nederlander kwam in de tweede etappe als 149e over de meet, op dik dertien minuten van de winnaar. In de tijdrit was hij al teleurstellend als 78e geëindigd. Het is onbekend of de renner van Trek-Segafredo iets mankeert of iets is overkomen. In het klassement staat hij in ieder geval 112e op 14.39 minuten van leider Maximilian Schachmann. (foto: Team Sunweb/Cor Vos)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws