Schachmann pakt in vorm van zijn leven ook rit vier Ronde van het Baskenland Algemeen nieuws

Schachmann pakt in vorm van zijn leven ook rit vier Ronde van het Baskenland

Door Bram van der Ploeg 11 april 2019 | 17:28


Maximilian Schachmann heeft ook de vierde etappe in de Ronde van het Baskenland gewonnen. De Duitser van BORA-hansgrohe was in een kletsnatte rit de sterkste uit een groepje van vier. Met zijn derde zege in vier etappes verstevigt hij andermaal zijn leidende positie.

In de stromende regen ging het vanaf de start hard. Een uur lang slaagde geen renner erin om weg te komen, maar na 46 kilometer kregen De Marchi, Grmay, Iturria, Monfort, Storer, Verona en Williams het toch voor elkaar. Na een valpartij, die onder meer Nicolas Roche noopte tot afstappen, sloeg de kopgroep op de zwaarste klim uit elkaar. Verona en De Marchi bleven vooraan samen over op de Bikotz Gane.

Mitchelton-Scott geeft gas, Schachmann kraakt niet

De Marchi kreeg de man van Movistar niet uit zijn wiel, terwijl het peloton na lang wachten op stoom kwam. Eerst gaf Team Jumbo-Visma gas, vervolgens nam Mitchelton-Scott over voor Adam Yates. Op 35 kilometer van de finish hadden de twee koplopers 35 seconden voorsprong op het peloton, waar ook leider Schachmann overleefde.

De Marchi en Verona hielden hun voorsprong van zo'n veertig seconden knap vast in de afdaling. Vanuit het peloton sprongen Hugh Carthy en Michael Albasini weg, in de achtervolging. Die poging strandde, waarna het peloton weer vertraagde. Het hollen en stilstaan speelde de koplopers in de kaart. Wel hadden ze nog één hindernis voor de wielen; de klim van de Zaratamo.  

Wéér een valpartij, Schachmann pareert Yates

Die laatste pukkel haalden ze niet eens, want op dertien kilometer van het einde werden De Marchi en Verona ingerekend. Over brede wegen werd er daarna gas gegeven, maar niemand slaagde erin om weg te rijden. Wederom werd er gevallen in de finale, waarbij opnieuw Deceuninck-Quick-Step betrokken was. Ook Alexey Lutsenko, Pello Bilbao en Dries Devenyns waren gehavend.

De Zaratamo kon als laatste klim dienen om nog iets te proberen en Yates probeerde het. Schachmann reageerde als leider goed en hij kreeg Tadej Pogacar en Jakob Fuglsang in zijn wiel. Ion Izagirre, tweede in het klassement, moest passen. De vier man reden samen over de top, alvorens alleen nog een afdaling wachtte. Pogacar gaf volle bak gas, ook omdat het eerste peloton erachter slechts enkele seconden toe gaf, maar Schachmann was hem in de sprint toch nipt de baas. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 4 Ronde van het Baskenland:

1. Maximilian Schachmann
2. Tadej Pogacar ''
3. Jakob Fuglsang +0.01
4. Adam Yates ''
5. Marc Hirschi +0.09
6. Emanuel Buchmann ''
7. Patrick Konrad
8. Ion Izagirre
9. Valentin Madouas
10. Bjorg Lambrecht

Klassement na etappe 4 Ronde van het Baskenland:

1. Maximilian Schachmann
2. Patrick Konrad +0.51
3. Ion Izagirre +0.52
4. Daniel Martinez +1.07
5. Daniel Martin +1.08
6. Emanuel Buchmann +1.10
7. Jakob Fuglsang +1.24
8. Dylan Teuns +1.30
9. Mikel Landa +1.35
10. Sergio Henao +1.41


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws