Kroon zet vraagtekens bij Oomen in de Giro: 'Over het algemeen geen succes' Algemeen nieuws

Kroon zet vraagtekens bij Oomen in de Giro: 'Over het algemeen geen succes'

Door Bram van der Ploeg 12 april 2019 | 14:36


Karsten Kroon vraagt zich af of Team Sunweb inderdaad Sam Oomen als vervanger van Wilco Kelderman naar de Giro d'Italia gaat sturen. Volgens de analist van Eurosport is het niet zo makkelijk om enkele weken voor de start van een grote ronde plots het programma om te gooien.

'Dat doen ze bij Team Sunweb niet', antwoordt Kroon in de Eurosport-podcast Kop over Kop op de vraag of Oomen makkelijk de vervanger zal worden van Kelderman. 'Ze maken een jaarplanning in de winter en daar staat Oomen niet op voor de Giro. Ik denk dat ze dat niet gaan doen. Het is niet zo dat als je zo'n jongen aan de start zet, hij ook honderd procent in orde is. Zo'n opbouw naar een grote ronde toe is een fysiek en mentaal proces van maanden.'

'Hij zit in zijn kop met de focus op de Tour en zijn wedstrijdprogramma is daar op afgestemd', legt Kroon verder uit. 'Als je hem daar nu uithaalt, zou hij eigenlijk nu al op hoogtestage moeten zijn. Dat is niet zo simpel. Het kan goed uitpakken, Rafal Majka lag ooit op het strand en werd gebeld dat hij de volgende dag moest starten in de Tour. Hij won twee ritten en het bergklassement. Maar over het algemeen is het geen succes.'

Traksel: 'Als Dumoulin Giro wil winnen, heeft hij iedereen nodig'

Mede-analist Bobbie Traksel deelt de mening van Kroon, maar heeft wel de hoop dat Team Sunweb dit seizoen een uitzondering maakt. 'Ik ben bang dat ze het niet doen, maar ze moeten het wel doen. Als Tom Dumoulin de Giro wil winnen, dan heeft hij iedereen nodig. Je moet alles op één kaart zetten en gewoon rammen. Kelderman is van heel grote waarde en kan eventueel alleen vervangen worden door Oomen en door niemand anders.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

ANKETIEL
13 Apr 2019 om 19:43

Oomen was waterdrager waar Wilco zat te suffen, Oomen lijkt veel alerter en zal zijn vorm beter inschatten dan Kroon.

De Gieke Znoe
12 Apr 2019 om 15:05

Dumoulin zou naar Jumbo moeten ;) Veel bredere klimmers selectie. Roglic, Kruijswijk, Bennet, Gesink, Laurens de Plus, Sepp Kuss, Antwan Tolhoek.. Zonde dat de beste Nederlandse renner rijdt voor een ploeg met Oomen als enige echt goede klimmer naast hem. Op Kelderman kan je niet bouwen, enorm talent maar als je op je 28e 3x top tien hebt gereden in een grote ronde komt het er dus gewoon niet uit.

Reageer


Meer nieuws