Like ons!
Vendrame wint laatste etappe in Sarthe, aanvallende Van der Poel vijfde

Algemeen nieuws

Vendrame wint laatste etappe in Sarthe, aanvallende Van der Poel vijfde

Andrea Vendrame heeft de vierde en laatste etappe van het Circuit Cycliste Sarthe gewonnen. Na een aanvallende koers was hij in de sprint sneller dan mede-vluchter Kevin Ledanois. Mathieu van der Poel was tijdens de koers al in de aanval en sprintte uiteindelijk naar plek vijf. Alexis Gougeard verdedigde zijn klassement met succes.

In een etappe van 183,3 kilometer met vijf lokale rondes in de laatste 63 kilometer slaagde er niemand in om in de eerste twintig kilometer echt weg te komen. Na lang vechten kregen Benjamin Thomas, Nicolas Baldo, Philipp Walsleben, Kevin Deltombe, Romain Combaud, Anthony Delaplace en Juan Felipe Osorio Arboleda dat wel voor elkaar. Het AG2R van leider Alexis Gougeard gaf de zeven leiders zo'n twee minuten. Die voorsprong bleef lang intact, ook na 95 kilometer koers.

Van der Poel valt aan, AG2R controleert

Richting de eerste van vijf lokale rondes begon het peloton echt gas te geven en brokkelde de voorsprong snel af. Bij de eerste passage van de finishlijn waren er nog slecht 55 seconden over. In die eerste lokale ronde gaf Van der Poel er een klap op. Samen met Pierre-Luc Perichon vond hij aansluiting met de voorste vluchters, waar ook enkele renners moesten lossen. Door het enorme tempo van Van der Poel op kop, bleven er slechts drie mede-vluchters over. Samen hadden ze 45 seconden voorsprong op het peloton.

Met een listig klimmetje van derde categorie in de finaleronde moest het peloton gas blijven geven en AG2R gaf helemaal niets cadeau. De ploegmaats van Gougeard namen geen enkel risico en hielden Van der Poel en consorten constant binnen een half minuutje. Toen het gat te klein werd, vond Van der Poel het welletjes en liet hij zich inrekenen. Combaud en Thomas gaven met alle liefde nog wel even gas.

Kopgroep gaat er nog voor

De twee vooraan kregen vanuit het peloton met Jimmy Janssens en Andrea Vendrame twee frisse krachten erbij. Samen hadden ze nog twee lokale rondes voor de wielen en ze reden een voorsprong van een klein minuutje bij elkaar. Bij het ingaan van de laatste ronde was dit nog een half minuutje en bovendien moest Thomas lossen bij de andere drie. 

Met zijn drieën bleef de kopgroep goed ronddraaien, waardoor de voorsprong in de slotronde weer steeg. De kopgroep kreeg er met Kevin Ledanois zelfs een vluchter bij. De Fransman kon met Thomas als springplank naar de voren rijden en reed niet veel later ook uit de kopgroep weg. Hij kreeg alleen Vendrame mee voor de laatste twee kilometer. De twee mochten sprinten om de dagzege en Vendrame was de snelste. Na Combaud en Janssens sprintte Van der Poel naar plek vijf. De eindzege van Gougeard kwam niet meer in gevaar, Oscar Riesebeek eindigt als derde in het eindklassement.

Uitslag etappe 4 Circuit Cycliste Sarthe

1. Andrea Vendrame
2. Kevin Ledanois
3. Romain Combaud
4. Jimmy Janssens
5. Mathieu van der Poel
6. Julien Simon
7. Quentin Pacher
8. Xandro Meurisse
9. Oscar Riesebeek
10. Francesco Gavazzi

Klassement na etappe 4 Circuit Cycliste Sarthe

1. Alexis Gougeard
2. Quentin Pacher +0.22
3. Oscar Riesebeek +0.26
4. Patrick Müller +0.29
5. Jhonatan Restrepo +0.30
6. Dimitri Peyskens ''
7. Clément Carisey +0.45
8. Romain Combaud +1.11
9. Andrea Vendrame +1.13
10. Mathieu van der Poel +1.22

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven