Cavendish keert eindelijk terug in peloton: 'Hij gaat Ronde van Turkije rijden' Algemeen nieuws

Cavendish keert eindelijk terug in peloton: 'Hij gaat Ronde van Turkije rijden'

Door Jelle van Wijk 14 april 2019 | 09:40


Mark Cavendish keert in de Ronde van Turkije terug in het peloton. De 33-jarige Brit reed in Parijs-Nice vorige maand zijn laatste koers. Na een trainingsstage in Mallorca wil de sprinter zijn seizoen weer herstarten. ‘Hij gaat de Ronde van Turkije rijden. Dat is waar we vanuit gaan’, sprak Rolf Aldag van Dimension Data kort over de situatie met Cyclingnews.

Even een kleine terugblik in de geschiedenis: Cavendish werd twee jaar geleden getroffen door het Epstein-barrvirus (EBV). Na een terugkeer op de fiets in 2018, moest hij de tweede helft van dat jaar aan zich voorbij laten gaan om te herstellen. Dit seizoen kwam hij terug in de Argentijnse Vuelta a San Juan en de UAE Tour. In maart keerde de wereldkampioen van 2011 terug naar het Europese continent en reed Parijs-Nice, maar stapte vroegtijdig af. 

Ploegleider Aldag van Dimension-Data is positief gestemd over de fitheid van de Brit. ‘Hij komt uit een goede trainingsstage en dat is al erg goed nieuws’, is Aldag dus positief gestemd. ‘Hij gaat Turkije doen en daarna zullen we het zien.’ De Ronde van Turkije vindt plaats van 16 tot 21 april. (Getty Images / Dimension Data) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws