Terpstra balend voor de tv: 'Ik ga het rustig opbouwen en niks forceren' Algemeen nieuws

Terpstra balend voor de tv: 'Ik ga het rustig opbouwen en niks forceren'

Door Marijn van den Berge 15 April 2019 08:04


Niki Terpstra had graag met Philippe Gilbert gestreden om de zege in Parijs-Roubaix, maar hij moest thuis op de bank toekijken hoe zijn oud-ploeggenoot zijn eerste kei in ontvangst nam. Terpstra viel hard in de Ronde van Vlaanderen en hield daar een hersenschudding aan over.

Terpstra keek niet de hele koers, maar de finale wel. ‘Ik wilde het toch zien, al baal je dat je er niet bij bent. De sterkste heeft gewonnen. Het is mooi voor Philippe dat hij ook dit monument aan zijn palmares toevoegt’, zegt Terpstra tegen De Telegraaf.

Zelf focust hij zich vooral op herstellen en terugkeren. ‘De afgelopen week was ik heel moe, maar de laatste twee dagen gaat het de goede kant op. Van de week wil ik de fiets pakken en dan ga ik kijken of het een uurtje gaat.’

Terpstra: Geen terugkeer in Tro-Bro Léon

Aan een terugkeer in het peloton moeten we in ieder geval nog niet denken. Men sprak over de Tro-Bro Léon op 22 april, maar dat is onzin volgens de Noord-Hollander. ‘Dat is nooit gecommuniceerd. Niet door mij of door de ploeg en dat gaat ook niet gebeuren. Dit is geen normale blessure, hier moet je voorzichtig mee zijn. Ik ga het rustig opbouwen en niks forceren.’ (Foto: Screenshot Direct Energie)


Tags:

Meer nieuws


Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!