[Update] Gestopte Pantano alsnog voor vier jaar geschorst door UCI Algemeen nieuws

[Update] Gestopte Pantano alsnog voor vier jaar geschorst door UCI

Door Bram van der Ploeg 20 mei 2020 | 16:27


(Oorspronkelijk bericht uit 2019) Jarlinson Pantano is met onmiddellijke ingang geschorst door zijn ploeg Trek-Segafredo. Tijdens een out-of-competition controle werden afwijkende waardes geconstateerd bij de Colombiaan, zo laat de ploeg via Twitter weten. De ploeg meldt tevens snel met meer informatie te komen.

Pantano is op 26 februari getest door de Cycling Anti-Doping Foundation. Deze onafhankelijke tak van de UCI laat in een statement weten dat Pantano positief heeft getest op de stof erythropoietine (EPO). De renner heeft het recht om een B-staal aan te vragen, maar is in het kader van het zero-tolerancebeleid van zijn ploeg wel direct geschorst.

De klimmer rijdt sinds 2017 voor de WorldTour-formatie, nadat hij het jaar daarvoor zijn grootste zege tot nu toe boekte. In de Tour de France schreef hij de 15e etappe op zijn naam door Rafal Majka te verslaan. Ook heeft Pantano nog overwinningen in de Ronde van Zwitserland en de Ronde van Catalonië op zijn palmares staan. 

Update - 23 april 2019 (9.00 uur): Pantano bedankt zijn fans voor steun

Jarlinson Pantano bedankt middels een Tweet zijn fans. De Colombiaan gaat na zijn voorlopige schorsing door een moeilijke tijd. 'Beste mensen. Ik wil jullie graag bedanken voor de steun op de moment. We wachten af en willen de zaak op lossen. Duizend- en duizendmaal bedankt voor het geloof en vertrouwen in mij.'

Update II - 11 juni 2019 (17.30 uur): Pantano stopt met wielrennen

Jarlinson Pantano hangt de fiets aan de wilgen. De Colombiaan raakte eerder dit jaar in opspraak, wegens een positieve EPO-test. Tegenover El Tiempo doet hij zijn verhaal. 'Ik wil niet meer vechten tegen de UCI, want het kost veel geld om tegen de UCI te vechten. Wel wil ik de sport bedanken voor alle goede herinneringen.'

Update III - 20 mei 2020 (16.24 uur): Pantano hoort vier jaar schorsing

Jarlinson Pantano is definitief voor vier jaar geschorst door de UCI, meldt de wielerbond in een persbericht. De Colombiaan werd in 2019 positief getest op het gebruik van EPO en besloot een jaar geleden al om te stoppen met de sport. Hij wilde niet langer vechten tegen de UCI, dat hem nu dus schuldig heeft bevonden. Wanneer de schorsing op papier is ingegaan, wordt niet vermeld, maar normaal gesproken zal de schorsing tot zeker 2023 doorlopen. (Foto: Trek-Segafredo)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws