Campenaerts verbreekt het Werelduurrecord: Prestatie Wiggins uit de boeken Algemeen nieuws

Campenaerts verbreekt het Werelduurrecord: Prestatie Wiggins uit de boeken

Door Jason Stel 16 april 2019 | 19:00


Victor Campenaerts heeft in Mexico het werelduurrecord van Bradley Wiggins verbroken. In het stadje Aguascalientes wist Campenaerts 55,089 kilometer in een enkel uur af te leggen. Het oude record van 54.526 kilometer, dat Wiggins in 2015 in Londen neerzette, is daarmee naar de geschiedenisboeken verwezen.

Om 18:00 uur Nederlandse tijd begon de klok voor de Belgische tijdrijder af te lopen. Hij begon op vrijwel exact hetzelfde schema als dat Wiggins in 2015 neerzette. Na 7,5 kilometer kwam zijn gemiddelde snelheid voor het eerst echt boven die van het oude record uit. Naarmate de tijd verstreek, klom het gemiddelde steeds verder boven de grens van 55 kilometer per uur.

Na zo'n 140 rondjes reed Campenaerts virtueel ongeveer een rondje voor op Wiggins. Hij mikte op rondetijden van zo'n 16,25 seconden en liet dat schema gedurende het hele uur niet los. Doordat Wiggins in 2015 bij zijn recordpoging naar het einde toe minder hard begon te rijden, nam de voorsprong van Campenaerts alleen maar toe.

Uiteindelijk reed de Belg iets meer dan 220 rondjes op de hooggelegen piste in Mexico. Eerder probeerden Martin Toft Madsen, Tom Zirbel, Alex Dowsett, Rohan Dennis, Matthias Brändle, Thomas Dekker en Dion Beukeboom ook het oude record van Wiggins te verbreken. Daar slaagde echter tot vandaag niemand in.

Het seizoen was voor Campenaerts al goed begonnen. In voorbereiding op zijn recordpoging wist hij in de zevende etappe van de Tirreno-Adriatico de hardrijders Tom Dumoulin, Rohan Dennis en Jos van Emden in een individuele tijdrit te verslaan. Bij de wereldkampioenschappen tijdrijden eindigde hij met dezelfde tijd als Dumoulin nog op een derde plek achter kampioen Dennis. (Foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws