Benoot acht werelduurrecord Dumoulin onmogelijk: 'Gaat die tijd nooit krijgen' Algemeen nieuws

Benoot acht werelduurrecord Dumoulin onmogelijk: 'Gaat die tijd nooit krijgen'

Door Bram van der Ploeg 18 april 2019 | 19:48


Tiesj Benoot is benieuwd of er iemand snel een poging gaat wagen om het aangescherpte uurrecord van Victor Campenaerts te verbeteren. Volgens hem is er momenteel niemand die dat zou kunnen, ook Tom Dumoulin niet.

'Ik heb het geluk gehad dat ik zijn voorbereiding van dichtbij heb meegemaakt. Ik lag bij hem op de kamer in de Tirreno-Adriatico en toen ik dat zag, was ik ervan overtuigd dat hij het ging doen', aldus Benoot bij Extra Time Koers. 'Elke dag als de wekker af ging, lag hij al op zijn matje om stabilisatie-oefeningen te doen en na het ontbijt deed hij ademhalingsoefeningen. 's Avonds na het eten woog hij al zijn ontbijt af voor de volgende ochtend.'

Volgens Benoot liet Campenaerts niets aan het toeval over. 'Hij was de perfecte persoon om dit te doen', aldus de renner van Lotto Soudal, die ook zijn eigen ploeg complimenten geeft. 'Hij heeft de vrijheid gekregen om zich voor te bereiden, die tijd gaat een Tom Dumoulin nooit krijgen. Campenaerts heeft vanaf november getraind en hij is twee maanden naar Namibië geweest, terwijl de rest al aan het koersen was.' (foto: screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws