Like ons!
Ewan wint zware sprint heuvelop in Ronde van Turkije; Jakobsen in top vijf

Algemeen nieuws

Ewan wint zware sprint heuvelop in Ronde van Turkije; Jakobsen in top vijf

Caleb Ewan heeft de vierde etappe van de Ronde van Turkije gewonnen. Ondanks de zware finale liep het wel op een sprint uit en was het de Australiër die zijn wiel als eerste over de streep wist te drukken.

De etappe was tot de finale weinig enerverend. Vroeg reden vijf renners weg: Mauricio Moreira, Lucas De Rossi, Ander Barrenetxea, Thimo Willems en Feritcan Samli. Na de tussensprints lieten Willens en Samli zich echter terug zakken en op ruim 40 kilometer van de streep gaf Moreira er ook zomaar de brui aan.

Vlucht voert show op, maar wordt ingerekend

Zodoende moesten De Rossi en Barrenetxea de klus alleen klaren. Wel zorgden ze in de laatste 25 kilometer voor wat show door om beurten te demarreren en vervolgens in te houden. Het had invloed op de voorsprong en met twaalf kilometer te gaan werden ze ingerekend.

Toen maakte het peloton zich op voor de finale, want deze was pittig, met een heuvelachtige laatste drie kilometer. Met name Lotto Soudal, BORA-hansgrohe, Dimension Data en Deceuninck-Quick-Step toonden zich nadrukkelijk. Want ondanks de heuvel richting de streep, was deze niet moeilijk genoeg om het de meeste sprinters lastig te maken.

Val Evenepoel, sprintzege Ewan

In de laatste drie kilometer was het één zware sprint heuvelop, waardoor ontsnappen praktisch onmogelijk werd, maar toch lukte het Mauro Finetto van Delko Marseille. Remco Evenepoel ging in de achtervolging voor Jakobsen, maar schatte een bocht verkeerd in en ging tegen de grond.

In de laatste kilometer werd Finetto toch ingerekend en werd het alsnog sprinten. Dankzij BORA werd Bennett perfect afgezet, maar hij had buiten Ewan gerekend, die zijn wiel pakte, over de Ier heen denderde en de sprint won. Fabio Jakobsen werd vijfde.

Uitslag etappe 4 Ronde van Turkije

1. Caleb Ewan
2. Juan Jose Lobato
3. Sam Bennett
4. Simone Consonni
5. Fabio Jakobsen
6. Juan Sebastian Molano
7. Jon Aberasturi
8. Enrique Sanz 
9. Giovanni Lonardi
10. Gonzalo Serrano

Algemeen klassement Ronde van Turkije

1. Sam Bennett
2. Felix Grossschartner +0.24
3. Jhonatan Resptrepo +0.26
4. Jan Polanc +0.30
5. Gonzalo Serrano +0.30
6. Valerio Conti +0.30
7. Edgar Pinto +0.33
8. Mauro Finetto +0.34
9. Merhawi Kudus +0.38
10. Onur Balkan +0.38

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven