Like ons!
Grossschartner grijpt dubbelslag Turkije in winterse omstandigheden

Algemeen nieuws

Grossschartner grijpt dubbelslag Turkije in winterse omstandigheden

Felix Grossschartner heeft de vijfde etappe in de Ronde van Turkije gewonnen. De Oostenrijker was in de sneeuw net iets beter dan Merhawi Kudus, die nog net werd bijgehaald door Valerio Conti. Ook Remco Evenepoel liet een sterke indruk achter.

In de door sneeuw ingekorte bergrit waren José Viejo, Roger Kluge en Robbe Ghys de drie vluchters van de dag. Zij kwamen weg na een snelle openingsfase. De maximale voorsprong bedroeg een minuut of acht, maar voor de finale werden ze alweer ingerekend. Op de slotklim deed Dimension Data veel kopwerk voor waarschijnlijk Ben O'Connor. 

Delko-Marseille deed op de slotklim een flinke inspanning die de elitegroep flink uitdunde. Valerio Conti zag daarna zijn moment om te gaan. Remco Evenepoel zag het en ging over de Italiaan heen. Merhawi Kudus en Felix Grossschartner dichtten het gaatje nog net. Evenepoel ging onverstoorbaar door en sloopte zijn concurrenten op die manier en bleef alleen over.

De Belgische neoprof werd met drie kilometer weer bijgehaald door het drietal, waarvan de Oostenrijker het beste in het klassement stond. Hij ging met twee kilometer te gaan weg met Kudus, te machtig voor Evenepoel en Conti. De Eritreeër liet Grossschartner snel achter in de sneeuw. 

Grossschartner kwam in de slotkilometer weer terug en hij bepaalde het tempo. Evenepoel werd ondertussen weer bijgehaald door Conti. De Oostenrijker loste uiteindelijk toch Kudus en greep de dubbelslag. Morgen is de slotrit. (Foto: screenshot)

Uitslag vijfde etappe Ronde van Turkije

1. Felix Grossschartner
2. Valerio Conti +0.09
3. Merhawi Kudus +"
4. Recmo Evenepoel +0.16
5. Edgar Pinto +0.40
6. Jan Polanc +0.51
7. Kyle Murphy +0.58
8. Mauro Finetto +1.03
9. Etienne van Empel +1.08
10. Robert Britton +"

Klassement na vijfde etappe Ronde van Turkije

1. Felix Grossschartner
2. Valerio Conti +0.19
3. Merhawi Kudus +0.25
4. Remco Evenepoel +0.41
5. Edgar Pinto +0.59
6. Jan Polanc +1.07
7. Mauro Finetto +1.19
8. Jhonatan Restrepo +1.26
9. Ganzalo Serrano +1.29
10. Kyle Murphy +1.30

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven