Nederlandse bondscoach: 'Parcours van WK is Mathieu op het lijf geschreven' Algemeen nieuws

Nederlandse bondscoach: 'Parcours van WK is Mathieu op het lijf geschreven'

Door Jason Stel 22 april 2019 | 12:00


Bondscoach Koos Moerenhout was onder de indruk van de overwinning van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race. Tegen het AD vertelt hij dat voor de Nederlands kampioen zeker plek is in de ploeg die hij mee wil nemen naar het WK in Yorkshire.

'Ik ben al in Yorkshire wezen verkennen. Het mag geen verrassing zijn dat ik hem er graag bij wil hebben. Als hij zich goed voorbereidt dan hoort hij daar zeker thuis', aldus Moerenhout. Toch is het nog niet zeker dat Van der Poel in september daadwerkelijk zal aantreden. Voor deelname aan het WK zal hij minimaal twee mountainbike wedstrijden moeten afzeggen.

Moerenhout: 'Mathieu heeft laten zien dat hij goede keuzes kan maken'

Van der Poel nam nog niet eerder deel aan het Wereld Kampioenschap bij de profs. Verder staan er voorlopig ook geen wedstrijden op de weg meer op zijn planning. In 2013 werd hij wel al eens wereldkampioen bij de junioren. Daarnaast eindigde hij afgelopen zomer als tweede op het Europees Kampioenschap achter Matteo Trentin

Moerenhout ziet wel kansen: 'Ik denk dat de Nederlandse renners zich wel willen wegcijferen voor zijn kansen. Al kan het zijn dat er met diverse ogen naar hem wordt gekeken: als een snotneus die net komt kijken of als een renner van buitengewone klasse.' (Foto: Screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws