Geoghegan Hart: 'Koers is niet gemakkelijk met veel koks in dezelfde keuken Algemeen nieuws

Geoghegan Hart: 'Koers is niet gemakkelijk met veel koks in dezelfde keuken

Door Jannick van der Hooft 23 april 2019 | 20:10


Tao Geoghegan Hart raakte in de tweede etappe van de Tour of the Alps zijn leiderstrui kwijt aan zijn ploeggenoot Pavel Sivakov. Tegenover Cyclingnews reageert de jonge Brit op dit verlies: 'Zolang het team maar wint.'

Geoghegan Hart vertelt dat de tactiek van de ploeg perfect heeft uitgepakt: 'Als je een sterk team hebt, moet je dat zien te benutten. Ik vertelde Pavel wat hij moest doen. Hiermee isoleerden we de twee sterkste renners in koers, Nibali en Majka.' Op de laatste beklimming van de dag bewees de Rus Team Sky een dienst door de meeste krachten over te hebben en de rest van de kopgroep te verslaan.

Sivakov: 'Er is een gezonde rivaliteit binnen de ploeg'

De kersverse leider van de Tour of the Alps laat weten dat hij geniet van de competitie binnen de ploeg: 'We duwen elkaar als jonge renners naar een hoger niveau. Als je gewend bent om te winnen, dan streef je ernaar om dat weer te doen. Ik ben blij dat dit nu gelukt is.' Sivakov hoopt nu de leiding in de koers vast te houden, maar blijft speculeren: 'Misschien is het morgen wel weer voor Geoghegan Hart.' (Foto: Screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws