Team Sunweb kijkt naar training Van der Poel: 'Dit is voer voor iedere ploeg' Algemeen nieuws

Team Sunweb kijkt naar training Van der Poel: 'Dit is voer voor iedere ploeg'

Door Bram van der Ploeg 24 april 2019 | 09:09


Na Tom Dumoulin heeft ook Iwan Spekenbrink vanuit het kamp van Team Sunweb zijn bewondering uitgesproken voor Mathieu van der Poel. Waar zijn kopman openlijk twijfelde of renners vandaag de dag wel op de juiste manier trainen, daar is Spekenbrink in De Telegraaf iets gereserveerder.

De ploegbaas van Team Sunweb ziet Van der Poel al sinds oktober bijna alles winnen in het veld en op de weg, maar gelooft er niet in dat Van der Poel louter wint dankzij het cross-seizoen. 'Natuurlijk rijdt hij daar ook met een plan. Het is niet dat hij zo maar iets doet en dat hij in alles slaagt. Hij kiest ook zijn wedstrijden en trainingen. Topsport is echter geen wetmatigheid. Ieder jaar veranderen er dingen. Los van zijn talent gaan wij zeker de aanpak van Mathieu bestuderen.'

'Voor de monumenten moest je in de vroege winter vooral aan je duur werken. Veelal lange blokken om vervolgens aan de intensiteit te werken. Mathieu doet eigenlijk het tegenovergestelde met alleen maar intensiteit. Daar moet toch iets inzitten. Dit is voer voor iedere ploeg. Hier moet je heel open naar kijken', aldus Spekenbrink. (foto: screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws