Like ons!
[Update] 'Landa toch niet naar Bahrain-Merida, maar verlengt bij Movistar'

Algemeen nieuws

[Update] 'Landa toch niet naar Bahrain-Merida, maar verlengt bij Movistar'

Mikel Landa rijdt normaal gesproken vanaf 2020 voor Bahrain-Merida, zo weet La Gazzetta dello Sport. De Italiaanse sportkrant claimt dat de Spanjaard van Movistar de opvolger wordt van Vincenzo Nibali.

Nibali is volgens de laatste berichtgeving rond met Trek-Segafredo, waar hij vanaf 2020 als kopman wordt uitgespeeld. De zoektocht naar een opvolger duurde niet lang voor Bahrain-Merida. Landa loopt uit zijn contract bij Movistar, waar hij bezig is aan zijn tweede seizoen.

Een rol als kopman bij Bahrain-Merida lijkt voor alle partijen een uitkomst. Met het vertrek van Nibali heeft de ploeg een leider nodig die grote rondes kan winnen en voor Landa komt er met een transfer een einde aan wederom een strijd om het kopmanschap binnen een ploeg.

Landa reed in het verleden al bij Astana en Team Sky, maar ondanks goede prestaties schuurde het constant dat hij niet de onomstreden leider was. Met de stap naar Movistar hoopte hij op beterschap, maar Landa stuitte vanaf dag één op het front met Nairo Quintana en Alejandro Valverde. Ook die twee lopen na dit seizoen uit hun contract. 

Update - 21 juli 2019 (20.40 uur): 'Landa verlengt met Movistar'

Het leek al in kannen en kruiken, maar opeens is daar nieuws van Tuttobici. Mikel Landa blijkt niet op weg te zijn naar Bahrain-Merida als opvolger van Vincenzo Nibali, maar hij zou gaan verlengen met Movistar. (Foto: Sirotti)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven