Masnada verrast favorieten in derde etappe Tour of the Alps, Froome toont zich Algemeen nieuws

Masnada verrast favorieten in derde etappe Tour of the Alps, Froome toont zich

Door Bram van der Ploeg 24 april 2019 | 14:25


Fausto Masnada heeft de derde etappe van de Tour of the Alps gewonnen. De Italiaan van Androni sprong in de slotfase weg uit een groep met favorieten uit het klassement. Niemand reageerde, waardoor Masnada solo over de meet kwam. 

Een grote kopgroep vloog er vandoor in de korte en explosieve etappe. Antonio Nibali, Manuele Boaro, Evgeny Shalunov, Elie Gesbert, Nicola Bagioli, Quintero, Francesco Gavazzi, Nicolau Beltran, Barcelo Aragon, Simone Velasco, Michele Corradini en Marco Tizza verzamelden op tachtig kilometer van de meet een dikke twee minuten. Met nog 32 kilometer voor de wielen was deze kloof nog slechts een dik minuutje.

Gesbert soleert, favorieten vallen aan

In de finale brak de kopgroep zoals verwacht uit elkaar. Gesbert, Quintero, Nibali en Tizza bleken over de beste benen te beschikken en sloegen een kloof met de andere acht vluchters. Gesbert en Nibali bleven met zijn tweeën over toen er opnieuw gas werd gegeven. Richting de slotklim kwam de kopgroep (met nog tien renners over van de oorspronkelijke twaalf) bij elkaar, maar er werd ook opnieuw veel aangevallen.

Op de slotklim, met een klein stukje afdalen in het begin, was het AG2R dat het initiatief nam, nadat Team Sky de controle tijdens de dag had genomen. Vooraan bleven Barcelo en Gesbert over, maar hun voorsprong was aan de voet van de klim nog maar 54 seconden. Dat leek niet genoeg met een peloton dat duidelijk plannen had.

Terwijl de Fransman van Arkéa Samsic langzaam instortte, werd er achter hem langzaamaan aangevallen vanuit de groep favorieten. Rafal Majka en Vincenzo Nibali gingen met zijn tweeën aan, waardoor het voor de klassementsmannen was. Chris Froome reed het gat dicht voor Tao Geoghegan Hart en klassemensleider Pavel Sivakov, maar veel renners bleven er niet meer aan hangen.

Nibali agressief, Froome verdedigt 

Nibali trok op kop hard door met Majka in zijn wiel, maar Froome bracht zijn twee ploegmaats weer vooraan. Hoewel Nibali bleef aanvallen, hield de Brit de controle. Mattia Cattaneo en Jan Hirt hingen er als enigen ook nog aan. Team Sky hield met drie mannen echter de controle. Froome reed vol door voor Geoghegan Hart en Sivakov, terwijl er aan de staart wat renners terug kwamen.

Tien renners vooraan gingen het uitmaken, maar omdat de weg niet meer omhoog liep, was het pokeren geblazen. Fausto Masnada maakte daar gebruik van en knalde weg. De renner van Androni kreeg meteen een flink gat en werd niet meer teruggehaald. Bij de favorieten pakte Geoghegan Hart zes bonificatieseconden, voor Majka. Nibali sprintte naar vier.

Uitslag etappe 3 Tour of the Alps:

1. Fausto Masnada
2. Tao Geoghegan Hart +0.05
3. Rafal Majka
4. Vincenzo Nibali
5. Dario Cataldo
6. Aleksandr Vlasov
7. Pavel Sivakov
8. Jan Hirt
9. Roland Thalmann
10. Mattia Cattaneo

Klassement na etappe 3 Tour of the Alps:

1. Pavel Sivakov
2. Jan Hirt +0.08
3. Mattia Cattaneo +0.23
4. Rafal Majka +0.35
5. Tao Geoghegan Hart +0.37
6. Vincenzo Nibali +0.39
7. Hermann Pernsteiner +1.01
8. Roland Thalmann +1.08
9. Aleksandr Vlasov +1.24
10. Fausto Masnada +1.35


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws