Adrie van der Poel: 'Anders koersen als hij volledig wegprogramma rijdt' Algemeen nieuws

Adrie van der Poel: 'Anders koersen als hij volledig wegprogramma rijdt'

Door Bram van der Ploeg 25 april 2019 | 13:15


Adrie van der Poel is niet bang dat zoon Mathieu snel gaat veranderen in zijn manier van koersen. De vader van de winnaar van de Amstel Gold Race vertelt bij Extra Time Koers dat hij kan blijven doet wat hij nu doet, zeker komend seizoen nog.

'Als hij een volledig wegprogramma gaat rijden, dan zul je anders moeten gaan koersen. Maar dat mag voor mij nog wel twee of drie jaar duren. Hij zit volgend jaar met de Olympische Spelen in zijn achterhoofd, dus zal hij niet veel meer gaan koersen', zo vertelt Van der Poel senior. 

In dat opzicht kan de wielerfan blijven genieten van onverwachte versnellingen, ver van de aankomst. 'Ik denk dat hij daar toch een paar ploegen nerveus heeft gekregen toen hij ging op de Gulpenerberg. "Verdomme, daar gaat 'ie weer, niet nu al", dat idee. Erachter is tempo gereden en hij heeft renners zoals Alaphilippe en Fuglsang uit hun kot gelokt. Het is een ingeving op dat moment. Als we dat van tevoren inspreken bij hem, dat helpt toch niet. Als junior koerste hij ook al zo. Hij heeft een kwaliteit die je hem niet moet ontnemen. Je hoefde er in zijn juniorentijd niet veel tegen te zeggen. Hij kon de koers zo goed lezen.'

Terpstra: 'Je ziet dat Van der Poel graag wil koersen'

Ook Niki Terpstra genoot zondag van zijn landgenoot, al is hij benieuwd of deze manier van koersen lang zo zal blijven. 'Je ziet gewoon dat hij graag wil koersen. Het voordeel is wel dat hij weinig koersen rijdt bij een kleine ploeg, dus dan kun je er ook nog lekker in vliegen. Als je bij een grote ploeg rijdt, je valt aan op de Gulpenerberg en je rijdt geen uitslag, dan vragen ze wel waar je mee bezig bent.' (foto: screenshot Sporza)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws