Jonkies Team Sky verslaan Nibali in Tour of the Alps; Geoghegan Hart wint weer Algemeen nieuws

Jonkies Team Sky verslaan Nibali in Tour of the Alps; Geoghegan Hart wint weer

Door Bram van der Ploeg 25 april 2019 | 15:23


Tao Geoghegan Hart heeft de vierde etappe van de Tour of the Alps gewonnen. De Brit was de sterkste uit een groep van vier, waarin hij Vincenzo Nibali klopte in de sprint. Pavel Sivakov en Rafal Majka werden vier en drie.

Alex Aranburu (Caja Rural), Andrey Zeits (Astana), Alexis Vuillermoz (AG2R), Aldemar Reyes Ortega (Manzana Postobon), Antonio Nibali (Bahrain-Merida), Elie Gesbert (Arkéa Samsic), Sergio Samitier (Euskadi Basque Country-Murias) en Edoardo Zardini (Neri-Selle Italia) waren de acht renners die na een verschroeiende openingsfase toch in de kopgroep terecht kwamen. Zij gingen de finale van de race in met een minuutje voorsprong.

Nibali geeft meermaals gas, Froome opgerookt

In het peloton hield Team Sky de touwtjes strak in handen. Op dertig kilometer van de meet had de kopgroep nog veertig tellen over. Het peloton bestond in die fase nog slechts uit een mannetje of vijftig. De voorlaatste klim was voor Bahrain-Merida teken om gas te geven voor Nibali. De brigade kwam langzaamaan dichterbij de kopgroep.

Nibali versnelde vlak onder de top meteen door en legde Team Sky op het rooster. Chris Froome werkte opnieuw voor zijn leider Sivakov, en ook Majkaen Geoghegan Hart konden mee. Nibali bleef steeds weer geven en rookte daarmee Froome op. Geoghegan Hart moest gaan knechten voor Sivakov. Majka bleef steeds in het wiel van de klassementsleider.

Sivakov kraakt richting slotklim

Pas na de vijfde of zesde poging van Nibali kraakte Sivakov en gingen de Italiaan en Majka er met zijn tweeën vandoor. Maar toen de steile stroken erop zaten van de klim waren de vier terug bijeen. Samen stortten ze zich in de tien kilometer lange afdaling, met nog een klim van twee kilometer voor de wielen, vlak voor de finish. In de achtervolging kwam Froome terecht in een groter groepje, waarin drie ploegmaats van Astana hard werkten om klassementsman Jan Hirt terug te brengen.

Met de achtervolgende groep op de hielen, begonnen de vier koplopers aan de laatste, korte klim. Daarop ging Nibali meteen vol gas op de steilste stroken. Sivakov verdedigde knap. Geoghegan Hart moest wel een gat laten, maar keerde terug toen het vooraan weer minder hard ging. Majka was vlak onder de top degene die ging en met een gaatje bereikte hij die top.

Nibali had nu wat hij wilde, want Geoghegan Hart moest achtervolgen richting Majka voor zijn kopman Sivakov. De twee jonkies van Sky gingen kop over kop naar Majka toe en waren erbij met nog een kilometer te gaan. Ondanks dat Nibali in het wiel van Geoghegan Hart zat, kwam de veteraan er niet meer overheen in de spurt.

Uitslag etappe 4 Tour of the Alps

1. Tao Geoghegan Hart
2. Vincenzo Nibali ''
3. Rafal Majka
4. Pavel Sivakov
5. Chris Froome +0.40
6. Mattia Cattaneo ''
7. Aleksandr Vlasov
8. Hubert Dupont
9. Mikel Bizkarra
10. Jan Hirt

Klassement na etappe 4 Tour of the Alps

1. Pavel Sivakov
2. Tao Geoghegan Hart +0.27
3. Rafal Majka +0.31
4. Vincenzo Nibali +0.33
5. Jan Hirt +0.48
6. Mattia Cattaneo +1.03
7. Aleksandr Vlasov +2.04
8. Giovanni Carboni +2.30
9. Chris Froome +2.34
10. Pello Bilbao +2.39


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws