Zoetemelk: 'Valverde moet misschien meer naar zijn lichaam luisteren' Algemeen nieuws

Zoetemelk: 'Valverde moet misschien meer naar zijn lichaam luisteren'

Door Jasper den Boon 26 april 2019 | 08:23


Alejandro Valverde viel tot nu toe een beetje tegen in de klassiekers. De Spanjaard kon nog niet meedoen voor de zege. Joop Zoetemelk werd ook op zijn 38e wereldkampioen en zoekt in De Telegraaf naar verklaringen.

'In zo’n jaar als wereldkampioen word je enorm geleefd. Ik wilde het destijds eigenlijk een stuk rustiger doen, maar in die trui wil je jezelf ook weer overal laten zien. Ik wist dat het niet verstandig was om dat jaar eens naar de Tour de France te gaan, maar ergens wil je als kampioen ook je verantwoording dragen. Je wilt dat boegbeeld van de sport zijn. Dit terwijl je weet dat je je programma eigenlijk moet doseren.'

De verklaring daarvoor ligt in het herstelvermogen. Dat is minder op hogere leeftijd. De oplossing? 'Meer dan voorheen je wedstrijden uitkiezen. Zoals me dat op mijn veertigste nog lukte door de Amstel Gold Race te winnen. Valverde is ook iemand die het liefst alle koersen rijdt. Dat is zijn instelling. Misschien moet hij nu ook meer naar zijn lichaam luisteren.' (Foto: screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws