Like ons!
Wellens droomde van grote ronde winnen, maar: 'Liever renner die ik nu ben'

Algemeen nieuws

Wellens droomde van grote ronde winnen, maar: 'Liever renner die ik nu ben'

Tim Wellens was vroeger liever ronderenner geweest, maar is nu blij dat het anders is gelopen. Pure klimmers doen 'bijna een andere sport' dan andere wielrenners, aldus de Belg tegenover Het Laatste Nieuws.

'Ik droomde ervan om bergritten te winnen en grote rondes, maar het niveau van de pure klimmers ligt zo hoog... Je koerst tegen die Colombianen en zo. Dat is zo moeilijk. Zo extreem ook. Ik zou het bijna een andere sport noemen. Ik vind die levenswijze niet aantrekkelijk. Als echte klimmer moet je elke honderd gram afwegen... De lange beklimmingen zijn vandaag te lang voor mij. Ik ben liever de renner die ik nu ben.'

Wellens rijdt al sinds zijn stage in 2012 bij Lotto Soudal en lijkt voorlopig niet weg te gaan. 'Vorig jaar was de eerste keer dat ik de keuze had om weg te gaan. Daarvoor had ik mijn contract altijd opengebroken en vroeg verlengd. Nu was ik einde contract. Ik kon naar een andere ploeg: het geld was hetzelfde, en die andere ploeg zei dat ze veel professioneler was. Maar ik durfde de verandering niet te maken. Ik vind het moeilijk om in een nieuwe omgeving terecht te komen - niet dat ik dat al vaak gedaan heb.' (Foto: screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven