Teunissen: 'Dacht zelf dat combinatie veldrijden en voorjaar niet haalbaar was' Algemeen nieuws

Teunissen: 'Dacht zelf dat combinatie veldrijden en voorjaar niet haalbaar was'

Door Jasper den Boon 26 april 2019 | 16:10


Mike Teunissen overweegt om weer meer crossen te gaan rijden. De Nederlander was in 2013 wereldkampioen veldrijden bij de beloften. Tegenover Wielerflits vertelt hij dat hij de prestaties van Mathieu van der Poel en Wout van Aert goed vindt voor het veldrijden.

'Die twee bewijzen nu wel dat veldrijden in de winter een goed klassiek voorjaar niet in de weg hoeft te staan. Daar waar ik zelf ook overtuigd was dat de combinatie in de huidige tijd niet meer haalbaar was. Wout en Mathieu laten zien dat het niet onmogelijk is en dat vind ik mooi voor het veldrijden. Het geeft de sport wat extra cachet', aldus de nummer zeven van Parijs-Roubaix.

Teunissen is natuurlijk ploegmaat van Van Aert bij Jumbo-Visma en wellicht dat ze ook in het veld elkaar tegenkomen. 'Ik sluit zeker niet uit dat ik weer wat ga crossen op nationaal of internationaal niveau. In principe doe ik elke winter wel wat aan veldrijden om de techniek en explosiviteit te onderhouden, zij het niet competitief. Nu wellicht weer wel.' (Foto: screenshot)

Lees 1 Reacties

Tags:

Reacties

Gilberto
26 Apr 2019 om 17:32

Denk dat er sowieso een hoop jonkies, die het veldrijden links zouden heb laten leggen, toch eens een kijkje gaan nemen.
Dus papa's, stuur uw zoontjes en dochtertjes die modder in!

Reageer


Meer nieuws