Like ons!
Dreigt leegloop bij Deceuninck-Quick-Step? 'Achttien renners einde contract'

Algemeen nieuws

Dreigt leegloop bij Deceuninck-Quick-Step? 'Achttien renners einde contract'

Moet Patrick Lefevere vrezen voor een leegloop bij Deceuninck-Quick-Step? Ondanks het succes van de ploeg zitten verschillende grote namen op de schopstoel en daarnaast rijst de vraag: is er budget genoeg? Dat lijkt wel het geval, maar met miljoenen smijten kan Lefevere zeker niet. En dat terwijl er achttien contracten aflopen.

‘Op de transfermarkt is de jacht nu echt geopend’, weet Lefevere in gesprek met Het Nieuwsblad. ‘Ik heb achttien renners die einde contract zijn en voor mij zijn die allemaal even belangrijk. Het gaat om Julian Alaphilippe, maar ook om Tim Declercq.’ Oftewel, slechts zeven namen liggen nog vast: Kasper Asgreen, Remco Evenepoel, Alvaro Hodeg, Mikkel Honoré, Fabio Jakobsen, Bob Jungels en Yves Lampaert.

Vooral het vertrek van Alaphilippe wordt gevreesd. ‘Wat ik belachelijk vind: Volgens Gazzetta dello Sport heeft Direct Energie Julian een bod gedaan van vier miljoen. Alsof Direct Energie dat aan een Italiaanse krant laat weten… Het bewijst wat ik zei: de jacht is geopend, het spel is begonnen’, vervolgt Lefevere.

Lefevere: 'Fuglsang is een renner die ik wel kan smaken'

Dat er een paar renners weggaan valt niet te vermijden en daarom zal Lefevere zelf ook de markt op gaan. Misschien is Jakob Fuglsang een optie, die ook einde contract is bij Astana. ‘Fuglsang is een renner die ik wel kan smaken. We hebben al vaak gepraat over een transfer, maar het is om een of andere reden altijd afgesprongen.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)

1 reacties

  1. Gilberto

    Gilberto

    29 Apr 2019 om 20:02

    Fuglsang lijkt me een mooie renner voor Lefevere. Benieuwd wat er met Mas gaat gebeuren

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven