Evenepoel tevreden met progressie: 'Móet fouten maken, als ik er maar van leer' Algemeen nieuws

Evenepoel tevreden met progressie: 'Móet fouten maken, als ik er maar van leer'

Door Marijn van den Berge 30 april 2019 | 09:25


Remco Evenepoel heeft zijn eerste koersdagen achter de rug en staat nu in de Ronde van Romandië voor zijn volgende uitdaging. Misschien wel zijn eerste echte. Hij reed al tegen de groteren der aarde, maar dat was veelal op vreemde continenten en in on-Europese temperaturen. Maar niet onbelangrijk: hij leerde er wel een heleboel.

‘Ik deed al een pak ervaring op en ben sterker geworden, zo leid ik af uit de waarden die ik trap’, zegt Evenepoel tegen Het Laatste Nieuws. Elke koers die ik rijd is een leerschool. Tuurlijk maak ik fouten. Dat mag. Dat móet zelfs. Zolang ik er maar van leer. Dat doe ik ook. Ik herbekijk de beelden, analyseer en laat me vertellen wat niet had gemoeten of wat beter had gekund. Die pik ik op en neem ik mee. Een noodzaak als je tussen de grote jongens koerst. Zo probeer ik stapje voor stapje dichter te komen bij die eerste zege, die er ongetwijfeld wel zal komen’, aldus Evenepoel.

De jonge Belg verwacht niet direct een zege in Romandië. ‘Het moet me het best liggen van wat ik reed. Het lastige parcours zet je benen constant onder druk. Hier zou ik beter tot mijn recht moeten komen.’ Het doel is vooral om te vlammen in de tijdritten. ‘Een goede proloog rijden en zonder veel te forceren finishen in de koninginnenrit. Dan zit er misschien wel een sterke tijdrit op de slotdag en een mooi klassement in.’ (Foto: Deceuninck-Quick-Step / Getty Images)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws