Purito 'niet verrast': 'Van der Poel markeert nieuw hoofdstuk in wielrennen' Algemeen nieuws

Purito 'niet verrast': 'Van der Poel markeert nieuw hoofdstuk in wielrennen'

Door Marijn van den Berge 30 april 2019 | 10:38


Mathieu van der Poel domineerde de afgelopen weken de Nederlandse en Vlaamse headlines, maar zijn prestaties zijn in andere landen zeker ook niet onopgemerkt gebleven. Ook oud-renner Joaquim Rodriguez, momenteel bezig aan mountainbikewedstrijd Titan Desert, is onder de indruk.

Zijn gesprek met AS gaat over het mountainbiken en dan is de stap naar Van der Poel klein. ‘Er is recentelijk veel veranderd in het wielrennen tussen de disciplines. Tachtig procent van de kampioenen in mountainbiken, veldrijden en zelfs de baan trainen op de weg. Het is geen totaal nieuwe discipline voor hen.’

‘We moeten echt niet verrast zijn door wat mannen als Van der Poel, Wout van Aert of Zdenek Stybar doen, want ze waren al de beste in een andere discipline’, aldus Rodriguez. Maar het betekent niet dat Van der Poel niet boven verwachting van Rodriguez presteert. ‘Hij is een geweldige, unieke renner. Hij wint koersen op spectaculaire wijze, is strijdlustig en heel snel. Hij markeert een nieuw hoofdstuk in het wielrennen’, besluit Purito. (Foto: Screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws