Froome over kritiek op chemiebedrijf INEOS: 'Weet niet wat ik ervan moet vinden' Algemeen nieuws

Froome over kritiek op chemiebedrijf INEOS: 'Weet niet wat ik ervan moet vinden'

Door Jasper den Boon 30 april 2019 | 18:07


INEOS is de nieuwe sponsor van Sky. Vorig jaar reed de ploeg tijdens de Tour nog in speciaal tenue met aandacht voor plasticvervuiling. De nieuwe sponsor is het grootste chemiebedrijf ter wereld. Hoe kijkt Chris Froome daarnaar? La Repubblica voelde hem aan de tand.

'Ik weet niet wat ik ervan moet vinden, behalve dat business een wereld op zich is. INEOS is een belangrijke sponsor die zich inzet om ons op niveau te houden. Van verontreiniging, de opwarming van de aarde en het milieu weet ik niet genoeg om te zeggen of de wereld in gevaar is of niet. De fiets kan wel een verandering zijn.' Eerder vroegen milieuactivisten zich al af of Froome met dit bedrijf wil worden geassocieerd.

Froome kijkt ook nog eens terug op de salbutamol-affaire. 'Het was mijn moeilijkste jaar. Ik dacht niet dat ik ooit aan de andere kant zou zitten om mezelf te verdedigen. Ik ben blij dat die periode over is en dat de waarheid bovendreef. Tijdens die storm kon ik de Giro rijden en winnen. Dat blijft staan.' (Foto: Instagram Chris Froome)

Lees ook onze longread over tien jaar Sky!


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws