Like ons!
Geoghegan Hart volgens INEOS binnen drie jaar op het podium in grote ronde

Algemeen nieuws

Geoghegan Hart volgens INEOS binnen drie jaar op het podium in grote ronde

Team INEOS heeft een rotsvast vertrouwen in Tao Geoghegan Hart. De 24-jarige Brit is volgens de ploeg in staat om in de komende drie jaar op het podium te staan in een grote ronde.

Geoghegan Hart reed vorig jaar zijn eerste grote ronde in de Vuelta, maar kon door een gebrek aan fitheid nog geen potten breken. In de Giro krijgt hij aan de zijde van Egan Bernal een nieuwe kans. 'Niemand weet waar zijn limiet ligt. Hij heeft op zijn leeftijd al zoveel bereikt, misschien wel meer dan Geraint Thomas en Chris Froome, toen zij zo oud waren', vertelt Dario Cioni, sportief directeur van Team INEOS, aan Cycling Weekly

Een grote ronde, daar kan Geoghegan Hart excelleren, denkt Cioni. De jonge klimmer won recent nog twee etappes in de Tour of the Alps; zijn eerste overwinningen als prof. 'Als hij geen grote ronde wint, dan kan hij in ieder geval het podium halen. Het is lastig om te winnen, maar als hij de progressie blijft maken die hij nu maakt, dan kan het. Hij is ambitieus en is nooit tevreden. Hij wil altijd meer en dat is de karaktereigenschap van grote renners.

Geoghegan Hart: 'Grote rondes in toekomst mijn doel'

Zelf denkt Geoghegan Hart (nog) niet aan een klassement in de Giro, hij wil bovenal Bernal aan de eindzege helpen. 'Hij kan zonder twijfel winnen. Hij is constant geweest in het voorjaar en dat was hij vorig jaar het hele jaar ook. Hij is nu al één van de beste renners ter wereld', aldus de Brit tegenover VeloNews. 'We gaan er met open vizier in en bekijken het dag voor dag. De grote rondes zijn in de toekomst mijn doel.' (foto: Instagram Geoghegan Hart)

Meer info over de Giro d'Italia 2019:
- Giro nieuws
- Giro achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven