Like ons!
Ackermann is klaar voor de Giro: Duitser klopt Degenkolb in Eschborn-Frankfurt

Algemeen nieuws

Ackermann is klaar voor de Giro: Duitser klopt Degenkolb in Eschborn-Frankfurt

Pascal Ackermann heeft Eschborn-Frankfurt gewonnen. Na een vrij rustige koers was het net als de laatste jaren sprinten geblazen in het centrum van Frankfurt. Na vier jaar Alexander Kristoff was het dit keer de jonge Ackermann die won.

Casper Pedersen (Team Sunweb), Artyom Zakharov (Astana), Sebastian Schönberger (Neri Sottoli - Selle Italia - KTM), Mathias Van Gompel (Sport Vlaanderen - Baloise), Evgeny Shalunov (Gazprom-RusVelo) en Dimitri Peyskens (Wallonie-Bruxelles) gingen er met zijn zessen al vroeg vandoor. Op 100 kilometer van de meet hadden ze een dikke vier minuten voorsprong.

Peyskens en Shalunov houden vol met nieuwe kopgroep

Op een lastig parcours met meerdere beklimmingen startte de grote finale-lus op negentig kilometer van het einde. De voorsprong van de zes vooraan was in die fase nog 1.43, nadat het peloton de gang er langzaam in kreeg. Toen het pak bijna terug was, werd er vooraan nog maar eens aangevallen. Shalunov en Peyskens gaven samen gas op een volgende beklimming. De rest van de vroege vlucht werd daar al ingerekend.

Vanuit het peloton werd er op 75 kilometer van de finish vervolgens aangevallen. Onder meer Kristian Sbaragli ging in de achtervolging op het duo vooraan. Samen met Francois Bidard, Geoffrey Soupe en Davide Ballerini kwamen de vier bij Peyskens en Shalunov, waardoor er opnieuw een kopgroep van zes ontstond. Ze pakten snel een minuutje, maar er stond nog wel twee keer de beklimming van de Mammolshainer Stich op het programma.

Kristoff lost even, Mohoric in het tegen-offensief

Terwijl het vooraan bleef lopen, moest topfavoriet Alexander Kristoff al passen bij de voorlaatste klim. Vanuit het peloton schoot Matej Mohoric ondertussen in de afdaling naar de voorste zes, waardoor de kopgroep een nieuwe motor aan boord had. De vlucht bleef daardoor steeds een half minuutje voor op het peloton richting de laatste klim van de Mammolshainer Stich. Mohoric had duidelijk de meest frisse en beste benen vooraan.

In het peloton was Kristoff teruggekeerd achteraan het peloton, maar tijdens de laatste beklimming van de dag ontstonden er opnieuw scheurtjes. Eenmaal over de top werd het tempo echter gedrukt, waardoor alle grote sprinters na een zware dag gewoon in het peloton zaten. Met een vlakke finale voor de boeg, konden zij opgelucht ademhalen. Het enige probleem dat overbleef; er reed nog een kopgroep voor van zeven renners. 

Massasprint onomkeerbaar, grote namen aan boord

Ondanks dat de sprintersploegen zich verenigden, hielden de aanvallers lang stand met een klein minuutje voorsprong. De kilometerteller sprak echter in het nadeel, want het peloton had nog meer dan 25 kilometer de tijd om één en ander te organiseren. Dat lukte logischerwijs met speels gemak, al liet het peloton vijf overgebleven vluchters nog even spartelen. Mohoric, Sbaragli, Peyskens, Ballerini en Shalunov wisten wat eraan zat te komen. 

Met nog vijf kilometer te gaan was de kopgroep eraan voor de moeite. De renners waren op dat moment al in de laatste ronde van het lokale sprint-rondje beland, midden in het centrum van Frankfurt. De sprint-ploegen mochten zich gaan opmaken voor de sprint en vooral BORA-hansgrohe maakte indruk met de volledige ploeg vooraan.

Manuele Boaro probeerde het peloton nog te verrassen met een late aanval, maar BORA liet zich niet meer in de luren leggen. Ondanks dat Ackermann in de sprint nog werd ingesloten, vond hij toch nog een gaatje om onder meer John Degenkolb, Kristoff en ook Davide Cimolai erop te leggen. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag Eschborn-Frankfurt 2019:

1. Pascal Ackermann
2. John Degenkolb ''
3. Alexander Kristoff
4. Davide Cimolai
5. Hugo Hofstetter
6. Baptiste Planckaert
7. Davide Gabburo
8. Lawrence Naesen
9. Marco Haller
10. Grega Bole

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven