Roglic slaat dubbelslag met ritwinst en leiderstrui in Romandië; Kruijswijk mee Algemeen nieuws

Roglic slaat dubbelslag met ritwinst en leiderstrui in Romandië; Kruijswijk mee

Door Bram van der Ploeg 01 mei 2019 | 17:10


Primoz Roglic heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. Na een interessante finale met aanvallen van veel grote mannen kwam het aan op een sprint tussen de klassementsmannen. Roglic was daarin nipt de sterkste.

Een grote kopgroep van maar liefst twaalf renners in de eerste etappe. Jonas Vingegaard, Diego Rosa, Alexis Gougeard, Eros Capecchi, William Bonnet, Maciej Bodnar, Chad Haga, Manuele Mori, Harm Vanhoucke, Lukasz Owsian, Simon Pellaud en Patrick Schelling hadden na zestig kilometer koers een kleine twee minuten voorsprong. Op een heuvelachtig parcours werd dit gat langzaam groter.

Buchmann valt aan, Thomas achtervolgt

Lang was het wachten tot de finale zou losbarsten, maar dat was in de laatste veertig kilometer toch echt het geval. Met het peloton in volle vaart bleven er acht vluchters over, maar zij waren eraan voor de moeite toen Emanuel Buchmann aanviel. De Duitser pakte bonificatieseconden in de lastige finale en trok door. Achter hem vonden David Gaudu, Geraint Thomas en Michael Woods elkaar.

Het peloton zat slechts op twintig seconden van Buchmann. Primoz Roglic achtervolgde in dat peloton voor kopman Steven Kruijswijk, die zich tot dat moment rustig had gehouden. Met nog zeven kilometer voor de wielen kwamen Gaudu, Thomas en Woods bij Buchmann, maar twee kilometer later was een flink uitgedund peloton gewoon terug bijeen. 

Klein peloton in razende vaart naar de meet

Met geen grote beklimmingen meer op de rol was het Gaudu die een poging waagde om weg te geraken. Hij sloeg een gat, maar er werd achter hem goed achtervolgd. Ilnur Zakarin zorgde er met een aanval voor dat de Fransman terug werd binnen gehengeld.

Een nieuwe poef van Zakarin op anderhalve kilometer van het einde leek de beslissing te brengen, maar Thomas knalde er overheen. De Brit kreeg bovendien Betancur in zijn wiel. De twee leken het uit te gaan maken, maar de groep favorieten kwam wederom terug, alvorens Roglic de beste was in de sprint. Kruijswijk zat mee in de groep en verloor geen tijd. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 1 Ronde van Romandië:

1. Primoz Roglic
2. David Gaudu ''
3. Rui Costa
4. Michael Woods
5. Damien Howson
6. Carl Fredrik Hagen
7. Eduardo Sepulveda
8. Jan Hirt
9. Felix Grossschartner
10. Guillaume Martin

Klassement na etappe 1 Ronde van Romandië:

1. Primoz Roglic
2. Rui Costa +0.10
3. David Gaudu +0.12
4. Geraint Thomas +0.13
5. Carlos Betancur +0.14
6. Felix Grossschartner +0.15
7. Steven Kruijswijk +0.17
8. James Knox +0.18
9. Damien Howson +0.18
10. Winner Anacona +0.19


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws