Weergaloos sterke Küng soleert naar ritwinst in Romandië; Roglic blijft leider Algemeen nieuws

Weergaloos sterke Küng soleert naar ritwinst in Romandië; Roglic blijft leider

Door Bram van der Ploeg 02 mei 2019 | 17:30


Stefan Küng heeft op indrukwekkende wijze de tweede etappe in de Ronde van Romandië gewonnen. De Zwitser van Groupama-FDJ reed in de finale weg uit een kopgroep en hij bleef heel knap uit de greep van het peloton vol sprinters.

In de stromende regen hadden zes renners wel zin in een vlucht. Geminas Bagdonas, Küng, Jorge Arcas, Frederik Backaert, Nathan Brown en Claudio Imhof en zij reden al snel vijf minuten voorsprong bij elkaar. Na vijftig kilometer koers schoot het peloton, met Team Jumbo-Visma voorop, een beetje in gang en daalde het gat naar de kopgroep tot een dikke drie minuten. 

Lang bleef de kopgroep ver uit de greep, maar toen BORA-hansgrohe zich op kop zette, werd er wat van de voorsprong af geknabbeld. Op 35 kilometer van de meet was het gat nog een dikke twee minuten. Op de laatste klim van de dag bleven vooraan Küng, Bagdonas en Backaert over, al zat het peloton aan de voet al op 1.40. 

Van de koplopers bleef uiteindelijk alleen een ijzersterke Küng over, maar die had wel een peloton vol sprintersploegen achter zich aan. Het peloton kreeg de resterende anderhalve minuut echter niet dicht, waardoor hij op vier kilometer van de meet nog 1.20 over had. Op de nog altijd kletsnatte wegen kon hij zijn armen al vroeg in de lucht gooien. In het peloton sprintte Sam Bennett naar plek twee. (foto: screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 2 Ronde van Romandië

1. Stefan Küng
2. Sam Bennett +0.59
3. Sonny Colbrelli
4. Simone Consonni
5. Elia Viviani
6. Patrick Bevin
7. Michael Albasini
8. Viacheslav Kuznetsov
9. Giacomo Nizzolo
10. Andrea Pasqualon

Klassement na etappe 2 Ronde van Romandië

1. Primoz Roglic
2. Rui Costa +0.10
3. David Gaudu +0.12
4. Geraint Thomas +0.13
5. Carlos Betancur +0.14
6. Felix Grossschartner +0.15
7. Steven Kruijswijk +0.17
8. James Knox +0.18
9. Damien Howson +0.18
10. Winner Anacona +0.19


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws