Olivier moet punt achter loopbaan zetten door aanhoudende knieproblemen Algemeen nieuws

Olivier moet punt achter loopbaan zetten door aanhoudende knieproblemen

Door Bram van der Ploeg 02 mei 2019 | 15:20


Daan Olivier stopt met professioneel wielrennen. Dat laat de 26-jarige renner van Team Jumbo-Visma weten op zijn officiële website. Door aanhoudende knieproblemen is de Nederlander genoodzaakt om deze beslissing te nemen.

'Deze blog wilde ik helemaal niet schrijven, zeker niet nu ik nog maar 26 jaar oud ben', zo begint Olivier zijn bericht. De jongeling had graag mooie dingen willen doen in de wielersport, maar sinds januari 2018 kampte hij met blessureleed. Vorig jaar liep hij een knieblessure op in de Towards Zero Race Melbourne, en viel in mei tijdens een training opnieuw. 

Over die laatste crash schrijft hij nu: 'Ik voelde meteen dat er iets mis was. De knie was één grote rotzooi en ik kon niet meer lopen. De doktoren vertelden me dat ik geluk had dat ik een wielrenner was en geen voetballer of hardloper. Ze wisten niet of ik op mijn oude niveau kon terugkeren, maar ik wilde het proberen. De ploeg steunde mij volledig en vorig jaar leek het erop dat ik op de goede weg was. Ik had er vertrouwen in dat ik mijn knie kon trainen naar een niveau dat ik er geen hinder meer van zou ondervinden tijdens mijn prestaties op de fiets.'

Uiteindelijk is dat niet gelukt, zo stelt Olivier pijnlijk genoeg vast. 'In de Ruta del Sol van dit jaar merkte ik dat mijn knie anders reageerde op wedstrijden dan op trainingen. Tijdens een training zet ik niet na iedere bocht aan tijdens een klim. Na de Ruta del Sol heb ik geprobeerd om positief te blijven, maar tijdens de Ronde van het Baskenland voelde ik meteen dat de blessure was verergerd.'

Olivier kwam de steile klim in de eerste tijdrit niet eens meer op en wist toen al genoeg. 'Wielrennen is een eerlijke, maar keiharde sport. Ik hou ervan om hard te werken, maar niet als ik er niets voor terug krijg. Mijn knie heeft altijd vreemd gevoeld, soms kon ik niet eens wandelen. Maar fietsen kon wel. Nu besef ik dat ik een verloren strijd heb gevoerd. Het voelt onwerkelijk dat ik moet stoppen, een droom is in duigen. Ik ga nu nieuwe doelen stellen, zoals een nieuwe studie Management of Social Challenges. Eerst ga ik reizen, zodat ik kan beginnen met een frisse start.' (foto: Instagram Olivier)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws