Gaudu sprint naar zege in derde etappe Ronde van Romandië; Kruijswijk opgehouden Algemeen nieuws

Gaudu sprint naar zege in derde etappe Ronde van Romandië; Kruijswijk opgehouden

Door Bram van der Ploeg 03 mei 2019 | 17:17


David Gaudu heeft de derde etappe van de Ronde van Romandië gewonnen. In een sprint bergop was de jonge Fransman de snelste, voor Rui Costa en Primoz Roglic. Steven Kruijswijk kende een ongelukkig moment in de finale.

Ondanks vele pogingen duurde het lang voordat de kopgroep van de dag zich vormde. Veel renners hadden deze rit aangestipt, dus ging het hard vanaf het begin. Na 45 kilometer slaagden Andrey Amador, Michael Storer, Michael Albasini, Roland Thalmann, Kenny Elissonde, Jan Tratnik en Lennard Kämna er echter toch in om een gaatje te slaan.

Jumbo-Visma controleert

Omdat het peloton onder leiding van Team Jumbo-Visma weinig ruimte liet, lieten Albasini en Amador zich terugzakken naar achteren. Nikita Stalnov deed juist het tegenovergestelde en sprong vanuit het peloton naar de kop. Op die manier hadden we zes vluchters met anderhalve minuut voorsprong op tachtig kilometer van de meet.

De zes vooraan bleven goed ronddraaien, waardoor ze nog een dikke minuut overhielden met de echte finale in zicht. Vooraan had Jumbo-Visma hulp gekregen van EF Education First richting de drietrapsraket aan beklimmingen in de laatste dertig kilometer. In die fase werd de kopgroep uiteindelijk ingerekend op zestien kilometer van het einde.

Poging De Gendt mislukt, sprint voor de zege

In de finale gaf EF Education gas op de lopende beklimmingen en zorgde er zo voor dat het peloton kleiner werd. Op iets minder dan zeven kilometer van de streep lanceerde Thomas De Gendt een aanval, maar EF bleef hard rijden en kreeg hulp van Groupama-FDJ om De Gendt op 4 kilometer van de streep terug te halen.

Direct na het terughalen van De Gendt zette CCC zich op kop voor Patrick Bevin. Het peloton was niet heel groot meer in de sprint naar de laatste heuvel, waar alles beslist zou worden. Daar trok Dylan van Baarle hard door voor Geraint Thomas. Steven Kruijswijk bleef even steken achter een valpartij van Sonny Colbrelli, terwijl vooraan het gevecht ontbrandde.

Er kwam geen aanval, maar er werd gesprint voor de zege. Jan Hirt ging als eerste aan en Rui Costa trok daarna een gaatje, maar het was David Gaudu die er hard overheen denderde en de overwinning pakte in deze etappe. Primoz Roglic sprintte mee en hield zijn leiderstrui. Kruijswijk kwam als achttiende binnen, op zes seconden van de winnaar.

Uitslag etappe 3 Ronde van Romandië

1. David Gaudu
2. Rui Costa
3. Primoz Roglic
4. Michael Woods
5. Felix Grossschartner
6. Guillaume Martin +0.03
7. Emanuel Buchmann 
8. Davide Villella
9. Carl Fredrik Hagen 
10. Damien Howson

Klassement na etappe 3 Ronde van Romandië

1. Primoz Roglic
2. David Gaudu +0.06
3. Rui Costa +0.08
4. Felix Grossschartner +0.19
5. Geraint Thomas +0.20
6. Carlos Betancur +0.21
7. Damien Howson +0.25
8. Steven Kruijswijk +0.27
9. Michael Woods +0.28
10. Emanuel Buchmann +0.29


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws