Ronde van Romandie etappe 4 | 'Tegen deze Roglic onmogelijk om te winnen' Algemeen nieuws

Ronde van Romandie etappe 4 | 'Tegen deze Roglic onmogelijk om te winnen'

Door Arnout Tamerus 04 mei 2019 | 20:40


In de verkorte vierde etappe van de Ronde van Romandië verstevigde Primoz Roglic zijn leidende positie in het klassement door de etappe te winnen. In de sprint met een elitegroepje sprintte de Sloveen iedereen uit het wiel en bevestigde hij daarmee zijn kandidatuur voor de eindwinst in de Giro d'Italia. In de Leiderstrui verzamelde voor u de reacties.

Roglic: 'Ik kan het team niet genoeg bedanken'

Roglic begint zijn verhaal met de korte conclusie, dat het 'een zware, natte en koude etappe' was. Toch wist de Sloveen nog een etappe aan zijn palmares toe te voegen. 'Ik ben blij dat ik vandaag kon winnen na de slechte sprint van gisteren. De team heeft weer perfect werk gedaan door mij en Steven Kruijswijk in een ideale positie af te zetten aan de voet van de laatste klim. Daarna deed Kruijswijk buitengewoon goed werk. Ik kan het team niet genoeg bedanken voor wat ze hebben gedaan. En mijn eigen vorm is ook goed', aldus de de kopman voor de Giro van Team Jumbo-Visma. 

Rui Costa: 'Tegen deze Roglic is het onmogelijk om te winnen'

Rui Costa zag zijn goede optreden in Romandië tot nu toe, beloond worden met een tweede plek. 'Ik wist dat ik goed was, maar zo'n lange klim was voor mij ook een onbekende factor. In de afgelopen periode heb ik mij voorbereid op de klassiekers en geconcentreerd op de meer explosieve klimmen. Daarom ben ik blij dat ik op het laatst nog de kracht had voor een goede sprint. Zelfs als het tegen zo'n fitte Roglic het praktisch onmogelijk is om te winnen.' De Portugees wil een goede week in Romandië graag afsluiten met een plek op het podium. 'Nu ik terug ben op de tweede plek in het klassement, hoop ik een goede tijdrit te kunnen rijden en op zijn minst het podium te behouden.'

Gaudu: 'Roglic was de sterkste'

Na zijn overwinning van gisteren maakte David Gaudu vandaag weer indruk met een vijfde plaats. Hij wilde met zijn ploeg aan de boom schudden voor de laatste klim. 'We hebben risico's genomen met het team. We wisten dat we de groep zo klein mogelijk moesten maken voor de laatste klim en daarom reden we op kop.' Gaudu liet zich afschrikken door de kleine afdaling in het midden van de klim. 'Ik dacht dat de afdaling langer was en dat hield me tegen om aan te vallen. In de finale proveerde ik het, maar de laatste twee kilometer waren niet steil genoeg voor mij. Roglic was de sterkste in de finale, ik moet hem feliciteren.'

Grossschartner: 'Roglic was gewoon te sterk vandaag'

Wederom reed het BORA-hansgrohe duo Felix Grossschartner en Emanuel Buchmann een goede rit. Uiteindelijk resulteerde dit in een zesde plaats voor Grossschartner en een achtste stek voor Buchmann. Na afloop toonde Grossschartner zich dan ook tevreden. 'Doordat het een korte etappe was, was de koers snel en gebeurde het allemaal op de laatste klim. Vlak voor de finish verhoogde ik het tempo, ik voelde me goed en wilde wat proberen, maar Roglic wsa gewoon te sterk vandaag. Toch ben ik tevreden met optreden hier tot nu toe.' (Foto: Screenshot Eurosport)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws