Like ons!
Carapaz en Landa nemen namens Movistar wraak in tweede etappe Ronde van Asturië

Algemeen nieuws

Carapaz en Landa nemen namens Movistar wraak in tweede etappe Ronde van Asturië

Richard Carapaz heeft zijn goede vorm richting de Giro d'Italia laten zien door de tweede etappe van de Ronde van Asturië te winnen. Hij kwam samen met zijn kopman Mikel Landa alleen en onbedreigd op de finish afgereden. Reden voor Landa om Carapaz de overwinning te gunnen. Hiermee nam het Movistar blok revanche op de etappewinst van Carlos Quintero van gisteren.

De tweede etappe van de Ronde van Asturië ging van Soto de Ribera naar Cangas del Narcea. Tijdens de 171 kilometer lange rit moesten de renners over drie collen heen. De top van de laatste col, de Santuario del Acebo, lag op een kleine 20 kilometer van de streep. Waardoor de renners nog een technische afdeling voor hun kiezen kregen alvorens naar Cangas del Narcea te rijden.

Gisteren werd Movistar Team nog verslagen door Carlos Quintero van de Colombiaanse Procontinentale ploeg Manzana Postobon en dat wilden ze niet nog eens laten gebeuren. Vier renners mochten ontsnappen, Daniel Turek, Peio Goikoetxea,  Francisco Mancebo en Joel Nicolau. De vluchters kregen een maximale voorsprong van rond de vier minuten, maar in het peloton was Movistar dat de klok sloeg. 

Op de eerst oplopende hellingen van de slotklim werden de vluchters alweer ingelopen en langzaam maar zeker ging het tempo omhoog. Toen de knechten voor Movistar op waren, ging Landa er vandoor en buiten Carapaz kon alleen David Rodrigues volgen. Het duurde echter niet lang of ook hij moest het ontketende duo laten gaan. Landa en Carapaz reden de rest van het veld op een flinke achterstand en konden zo gezamenlijk naar de finish toe rijden. Op het laatste stuk naar de finish kwamen de ploeggenoten al feestvierend richting de streep, alwaar Landa de eer aan Carapaz liet.

Uitslag etappe 2 Ronde van Asturië

1. Richard Carapaz
2. Mikel Landa "
3. Krists Neilands +1.50
4. Aleksandr Vlasov  "
5. Vicente Garcia de Mateos +2.34
6. Artem Nych "
7. David Miguel Costa Rodrigues +2.35
8. Edgar Pinto +2.43
9. Mikel Bizkarra "
10. Jonathan Lastra "

Klassement na etappe 2 Ronde van Asturië

1. Richard Carapaz
2. Mikel Landa +0.08
3. Krists Neilands +2.00
4. Aleksandr Vlasov +2.04
5. Vicente Garcia de Mateos +2.48
6. Artem Nych "
7. David Miguel Costa Rodrigues +2.49
8. Edgar Pinto +2.57
9. Jonathan Lastra "
10. Mikel Bizkarra "

(Foto: Screenshot)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven