Roglic wint het eindklassement en de slotetappe van de Ronde van Romandië Algemeen nieuws

Roglic wint het eindklassement en de slotetappe van de Ronde van Romandië

Door Jason Stel 05 mei 2019 | 15:07


Primoz Roglic heeft zowel de laatste etappe als het eindklassement van de Ronde van Romandië gewonnen. In de afsluitende tijdrit was de Sloveen van Team Jumbo-Visma de concurrentie ruimschoots de baas. Voor Roglic was deze etappe al de derde die hij winnend wist af te sluiten.

De slotetappe van de Ronde van Romandië was een individuele tijdrit over zo'n 16,8 kilometer langs het Meer van Genève. Het parcours was grofweg ingedeeld in een heuvelachtig en een vlak gedeelte. De wind speelde voornamelijk in het laatste vlakke gedeelte een grote rol.

Al om 11:58 rolde de Deen Rasmus Iversen van het startpodium, vervolgens startte elke minuut een renner. De top tien van het klassement startte met twee minuten verschil, daardoor ging klassementsleider Primoz Roglic uiteindelijk om 14:40 uur van start.

Al snel ging de Belg Victor Campenaerts van Lotto Soudal aan de leiding. De werelduurrecordhouder reed gemiddeld iets meer dan 51 kilometer per uur. De specialisten Tony Martin en Stefan Kung beten zich vervolgens stuk op de tijd van Campenaerts. Een andere opmerkelijke prestatie kwam van Remco Evenepoel. De jonge Belg liet een voorlopige top tien klassering noteren en gaf zodoende gehoor aan de hoge verwachtingen.

Ook Filippo Ganna van Team INEOS en Patrick Bevin van Team CCC kwamen niet aan de tijd van Campenaerts. Ze kwamen met een achterstand van twee en drie seconden echter wel dichtbij. Zakarin verloor ondertussen meer dan 45 seconden. 

De als laatste gestarte Roglic liet bij het eerste tussenpunt al de beste tijd noteren, hij leek de enige die het de Belg van Lotto Soudal moeilijk kon gaan maken. Tegelijkertijd reed ook Geraint Thomas een degelijke tijdrit. Toen de etappe in het slot viel was duidelijk dat Roglic met overmacht ging winnen. Steven Kruijswijk eindigde de tijdrit als achttiende en verdedigde daarmee zijn zesde plaats in het klassement. (Foto: Screenshot Eurosport)

Uitslag etappe 5 Ronde van Romandië

1. Primoz Roglic
2. Victor Campenaerts +0.13
3. Filippo Ganna +0.15 
4. Patrick Bevin +0.16
5. Tony Martin "
6. Stefan Kung +0.22
7. Rui Costa +0.37
8. Barta Williams +0.43
9. Felix Großschartner +0.44
10. Geraint Thomas +0.46

Eindklassement Ronde van Romandië

1. Primoz Roglic
2. Rui Costa +0.49
3. Geraint Thomas +1.12
4. Felix Großschartner +1.13
5. David Gaudu +1.17
6. Steven Kruiswijk +1.33
7. Emanuel Buchman +1.35
8. Ilnur Zakarin +2.00
9. Simon Spilak +2.08
10. Michael Woods +2.18


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws