Poulidor over succes Van der Poel: 'Hij luistert naar niemand. Hij is de baas' Algemeen nieuws

Poulidor over succes Van der Poel: 'Hij luistert naar niemand. Hij is de baas'

Door Marijn van den Berge 06 mei 2019 | 13:15


Raymond Poulidor heeft zich het hele voorjaar zitten verbazen voor de televisie. Hij wist altijd al dat zijn kleinzoon Mathieu van der Poel geen gewone was, maar dat het er nu al uit zou komen had de 83-jarige oud-renner niet verwacht. Hij vindt zijn kleinzoon zelfs beter dan hij was.

Poulidor werd driemaal tweede in de Tour de France, maar ziet in Van der Poel een grotere renner. ‘Mathieu is beter. Hij heeft de genen van zijn vader en zijn opa. Hij is beter dan wij als je zijn erelijst ziet’, zegt Poulidor tegen de NOS. Van der Poel won dit jaar onder meer de Amstel Gold Race, Dwars door Vlaanderen en de Brabantse Pijl. ‘En vergeet de Ronde van Vlaanderen niet’, merkt Poupou op. ‘Als hij onderweg geen problemen had gehad, was hij de beste. Hij was de morele winnaar van die dag.’

Waarom hij zo succesvol is? ‘Hij stippelt zijn eigen carrière uit en luistert naar niemand. Hij organiseert het zelf. Hij is de baas. Op die leeftijd zie je dat nooit.’ En dat alles levert Van der Poel een heldenstatus op in Nederland en België, maar ook in Frankrijk gaat het tegenwoordig veel over Van der Poel, vertelt Poulidor. ‘Kinderen van acht, negen, die aan veldrijden doen, hebben het altijd over Mathieu. Hij doet nu al speciale dingen op zijn leeftijd en past zich aan elke discipline aan. Als hij op een dag de Tour de France wil rijden, wie weet…’, is Poulidor hoopvol. (Foto: Screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws