Visbeek over ontwikkeling Dumoulin: 'Omslagpunt kwam drie of vier jaar geleden' Algemeen nieuws

Visbeek over ontwikkeling Dumoulin: 'Omslagpunt kwam drie of vier jaar geleden'

Door Bram van der Ploeg 08 mei 2019 | 08:54


Aike Visbeek is onder de indruk van de ontwikkeling die Tom Dumoulin heeft doorgemaakt bij Team Sunweb. In de nieuwe uitgave van Cycling Weekly legt de ploegleider uit dat Dumoulin nog maar een paar jaar de knop heeft omgezet.

'Hij is nu geen jongen die je moet motiveren, maar toen hij jonger was had hij moeite om zichzelf te motiveren voor langere trainingen. Hij rijdt veel in de omgeving Limburg met Laurens ten Dam en Bram Tankink. Met die jongens is hij gaan begrijpen hoeveel geluk hij heeft dat hij dit beroep mag uitvoeren. Hij hoeft niet zes uur in een kantoor te zitten, maar hij kan zes uur fietsen in de Ardennen. Dat heeft zijn focus veranderd', aldus Visbeek.

'Het omslagpunt kwam drie of vier jaar geleden, toen hij ervan begon te genieten om hard te werken. Dat maakt dat een renner een stap extra kan maken, omdat je perfectie nastreeft', zo vervolgt hij. 'Naast de fiets is hij heel gefocust, maar ook een sociale jongen. Tussen grote doelen in spreekt hij graag af met vrienden van zijn oude school. Familie is heel belangrijk voor hem. Hij is zo gefocust op zijn doelen en dingen die hij goed wil doen, maar soms heeft hij ook sociale tijd nodig.' (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws