[Update] Oud-sprinter Hondo ontslagen na bekentenissen over bloeddoping Algemeen nieuws

[Update] Oud-sprinter Hondo ontslagen na bekentenissen over bloeddoping

Door Jannick van der Hooft 13 mei 2019 | 20:40


De voormalig Duitse renner Danilo Hondo heeft in een interview met ARD het gebruik van bloeddoping bekend. Hij heeft naar eigen zeggen samengewerkt met de arts Mark Schmidt. Onlangs werd Schmidt in verband gebracht met een dopingnetwerk in Oostenrijk.

In het bewuste interview gaf Hondo aan zo'n vier maal behandeld te zijn door dokter Schmidt. Hondo reed zijn laatste koers in 2014 en wist gedurende zijn wielercarrière onder meer een aantal dagsuccessen in de Giro d' Italia te behalen.

Hondo is de volgende in de rij van topsporters die het gebruik van doping toegaven. In de wielersport gingen Georg Preidler voor de bijl. (Foto: Jojo Harper EF Education First)

Update - 13 mei 2019 (20.40 uur): Hondo ontslagen als coach bij Zwitserse federatie

Na zijn openbaring is Hondo ontslagen als coach bij de Zwitserse nationale selectie. Hier was hij begeleider van de U23-categorie. Hondo trok bij de ARD het boetekleed aan: 'Ik besef dat er voor mij geen toekomst zit in het wielrennen. Ik ben nu officieel een meervoudig overtreder en voor die fouten uit het verleden word ik nu gestraft.'


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws