Like ons!
Cavagna na indrukwekkende solo in Californië: 'Wel wat bang in de afdaling'

Algemeen nieuws

Cavagna na indrukwekkende solo in Californië: 'Wel wat bang in de afdaling'

Als je de eerste WorldTour-zege uit je carrière behaalt, dan kun je dat maar beter op een mooie manier doen. Remi Cavagna begreep de boodschap en soleerde in de derde etappe van de Ronde van Californië naar de tweede zege uit zijn nog prille loopbaan. De 23-jarige Fransman zag het peloton op dik zeven minuten binnenkomen.

'Sinds ik vorig jaar won in België (in Dwars door West-Vlaanderen, red.) was ik op zoek naar een volgende overwinning. Dat ik vandaag win, geeft zoveel voldoening', zo vertelt Cavagna trots na afloop. 'Ik kwam hier om voor de ploeg te werken, maar het team gaf mij de vrijheid vandaag en ik ben blij dat ik dat vertrouwen kan terugbetalen. In het wielrennen moet je iedere kans die je krijgt aangrijpen.'

'Het was een lange en zware etappe', vervolgt hij. 'We gingen vol gas vanaf de start en toen ik een kans rook, ging ik mee in de vlucht. We (medevluchter Alex Hoehn en hij, red.) werkten goed samen en toen ik aanviel, voelde ik dat ik kon gaan. Ik was wel wat bang in de afdaling, want die was heel moeilijk. Maar ik bleef kalm en ging zo hard als ik kon.' (foto: Deceuninck-Quick-Step/Getty Images)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven