Like ons!
Van der Poel wint een keer niét; uit koers genomen in Puivelde Koerse

Algemeen nieuws

Van der Poel wint een keer niét; uit koers genomen in Puivelde Koerse

Mathieu van der Poel heeft voor de verandering niet gewonnen in een wedstrijd waar hij aan meedeed. In Puivelde Koerse was het Alexander Richardson die solo won. Stijn Steels en Yoeri Havik werden respectievelijk tweede en derde. 

Van der Poel kwam in het stuk niet voor, want hij werd uit koers genomen, samen met een groot deel van het peloton. De groep werd uit de wedstrijd gehaald omdat er lokale ronden van bijna 9 kilometer werden gereden en ze een te grote achterstand hadden op de koplopers, die het peloton bijna dubbelden.

Van der Poel maakt zich nu op voor zijn mountainbikeseizoen. ‘Ik heb kunnen doen waarvoor ik hier gekomen ben. Dat was de laatste hand leggen op wat dit weekend wacht in Duitsland. Ik mag dit een geslaagde dag noemen, al had ik natuurlijk liever meegestreden voor de zege’, zegt Van der Poel tegen Sport.be.

De eerste wereldbekermanche voor Van der Poel is die van Albstadt. ‘Ik heb een zeer lang en slopend wegseizoen achter de rug. Daarom denk ik dat ik tegen de echte toppers tekort ga schieten’, voorspelt de Nederlander over zijn mountainbikeavontuur. (Foto: Twitter Circuit de Sarthe)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven