Van der Poel neigt steeds meer naar WK in Yorkshire en slaat NK sowieso over Algemeen nieuws

Van der Poel neigt steeds meer naar WK in Yorkshire en slaat NK sowieso over

Door Bram van der Ploeg 16 mei 2019 | 08:45


Mathieu van der Poel lijkt zichzelf steeds warmer te maken voor het WK wielrennen op de weg in Yorkshire. De Nederlander heeft een bomvol programma, dus moet hij bij een keuze voor het WK wel het WK mountainbiken laten schieten.

'Het is kiezen tussen het WK mountainbiken en het WK op de weg. Beide combineren gaat niet', zo is Van der Poel stellig tegenover Het Nieuwsblad. Hij spreekt nog geen voorkeur uit, maar weegt al wel openlijk af. Het parcours in Yorkshire stelt hem tevreden. 'Het is een unieke kans. En het WK mountainbiken is in Canada, dat speelt ook mee.'

De wegrace bij de mannen wordt op 29 september verreden. Het WK mountainbike in Canada wordt georganiseerd van 28 augustus tot en met 1 september. Er is echter ook nog een testevent voor de Olympische Spelen in Tokio van 2020. Deze staat voor het mountainbiken op 6 oktober gepland. Op de weg is hij, naast een eventueel WK, alleen nog in augustus te bewonderen in de Arctic Race in Noorwegen. 

Van der Poel slaat NK wielrennen over, Moerenhout wacht

Het programma wordt zodoende alweer aardig gevuld, dus moet Van der Poel keuzes maken. Bondscoach Koos Moerenhout heeft al meermaals aangegeven dat hij Van der Poel er dolgraag bij heeft bij het WK op de weg. Daarvoor hoeft de jongeling zelfs geen NK te rijden, wat normaal gesproken verplicht is. Van der Poel zal zijn Nederlandse titel op de weg ook niet verdedigen. (foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws