Wielerwereld verbaasd en boos over beslissing jury in Tour of California Algemeen nieuws

Wielerwereld verbaasd en boos over beslissing jury in Tour of California

Door Bram van der Ploeg 16 mei 2019 | 10:00


De wielerwereld snapt niet wat er in de nacht van woensdag op donderdag precies is gebeurd in de Tour of California. In de vierde etappe leek het klassement op zijn kop te worden gezet door een dubbele val van Tejay van Garderen, maar de Amerikaan staat dankzij de jury nog steeds aan de leiding.

Van Garderen viel op dik zeven kilometer van de meet en werd door zijn ploeg EF Education First bijna terug gebracht. Dat lukte echter niet omdat er op iets meer dan drie kilometer van het einde opnieuw werd gevallen, nu door een grote groep. De jury besloot na afloop de drie kilometer-regel wat op te rekken en alle getroffenen in de tijd van winnaar Fabio Jakobsen te plaatsen; inclusief Van Garderen.

Patrick Lefevere reageert gepikeerd via Twitter. De ploegbaas van Deceuninck-Quick-Step leek een dubbelslag te slaan met Jakobsen in de rit en Kasper Asgreen in de leiderstrui, maar niets bleek minder waar. 'Geen klassementen meer in meerdaagse koersen in de toekomst, alleen nog een puntenklassement', twitter Lefevere gekscherend.

'Philippe Marien (wedstrijdcommissaris van de UCI in Californië, red.) besluit om tegen de UCI-regels in te gaan. Onze ploeg vocht hard om vooraan te zitten om crashes te voorkomen, maar hij plaatst Van Garderen weer bovenaan. Ik ben benieuwd wat andere ploegen ervan vinden dat de  jury etappewinnaars en klassementswinnaars zelf bepaalt', zo sneert Lefevere, ook verwijzend naar de ritzege die in de Giro van Elia Viviani werd afgenomen

Lefevere was niet de enige die openlijk kritiek had op de beslissing van de jury:

(foto: Sigfrid Eggers | Deceuninck - Quick-Step Cycling Team)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws