Philipsen baalt van verdachte situaties UAE: 'Hopen dat het hierbij blijft' Algemeen nieuws

Philipsen baalt van verdachte situaties UAE: 'Hopen dat het hierbij blijft'

Door Jasper den Boon 16 mei 2019 | 17:57


De UAE-ploeg werd de afgelopen week opgeschrikt door twee verdachte gevallen. Eerst was er het geval van Juan Sebastian Molano die uit de Giro werd gehaald. Daarna bleek Operacion Aderlass onder meer over Kristijan Durasek te gaan. Ploeggenoot Jasper Philipsen reageert in Het Nieuwsblad.

Philipsen reed met Durasek in de Tour of California en baalt van de situatie. 'Dat is vervelend natuurlijk. Wij waren met de ploegmaten helemaal niet op de hoogte van het nieuws en hoorden het pas bij het ontbijt woensdag. Iedereen reageerde verbaasd. De ploeg heeft Kristijan uit de wedstrijd genomen. We hebben hem zelfs niet meer gezien. Ik heb hem nog een berichtje gestuurd, veel meer kan ik niet doen, maar ik weet absoluut niet wat er gebeurd is. Het zijn ook mijn zaken niet. Als hij niks heeft mispeuterd, dan zal hij dat wel kunnen aantonen.'

Ook van de situatie-Molano is de Belg uiteraard niet blij geworden. 'Dinsdag was er Molano en dat heeft de ploeg zelf naar buiten gebracht. Laat ons hopen dat het hier bij blijft. Ik vertrouw de ploeg voor 100 procent, wat de renners doen, daar kan ik weinig aan veranderen. Het zijn ook zaken uit het verleden, al is 2017 (Durasek, red.)wel kortbij, maar mijn oordeel ga ik er niet over geven. We moeten afwachten hoe dit afloop.' (Foto: UAE)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws