Like ons!
Prades wint Vuelta Aragon na val leider in slotetappe; etappe voor Pelucchi

Algemeen nieuws

Prades wint Vuelta Aragon na val leider in slotetappe; etappe voor Pelucchi

Matteo Pelucchi heeft de derde en laatste etappe van de Vuelta Aragon gewonnen. In de straten van Zaragoza won hij de sprint van een gereduceerd peloton. Eduard Prades werd winnaar van het eindklassement na het wegvallen van klassementsleider Jesús Ezquerra.

De open wegen tussen Huesca en Zaragoza leenden zich uitstekend voor waaiervorming. Daar maakten de renners in de derde en laatste etappe dan ook gretig gebruik van. In een van de hectische momenten kwam Ezquerra ten val en moest de leider in het klassement met een vermoedelijke sleutelbeenbreuk de koers verlaten. Hierdoor schoof nummer twee Evgeny Shalunov virtueel op, maar hij kon niet voorkomen dat Prades onderweg bonificaties oppikte. Hierdoor schoof de nummer drie in het klassement aan het begin van de etappe door naar een onverwachte eerste plaats in het eindklassement.

De etappe werd gewonnen door Pelucchi. Hij sprintte sneller dan zijn ploeggenoot bij Androni Giocattoli - Sidermec, Marco Benfatto. De twee maakten optimaal gebruik van het voorbereidende werk van Caja Rural - Seguros RGA voor hun sprinter Matteo Malucelli. De Italiaan werd in een perfecte positie afgezet, maar zag dus de twee renners van Androni in de laatste meters nog over hem heen komen. (foto: screenshot)

Uitslag etappe 3 Vuelta Aragon

1. Matteo Pelucchi 
2. Marco Benfatto "
3. Matteo Malucelli 
4. Thomas Boudat
5. Jon Aberasturi
6. Eduard Prades
7. Justin Jules
8. Luis Chia
9. Enrique Sanz
10. Stefano Oldani

Klassement na etappe 3 Vuelta Aragon

1. Eduard Prades
2. Evgeny Shalunov +0.03
3. Rein Taaramäe +0.05
4. Alexander Grigoryev +0.06
5. Edgar Pinto + 0.07
6. Pierre Rolland "
7. Diego Rubio 
8. Marc Soler +0.25
9. Justin Jules +0.35
10. Fernando Barceló +0.46

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven