Like ons!
Van der Poel over olympisch ticket: 'Blij dat het met bakken uit de hemel viel'

Algemeen nieuws

Van der Poel over olympisch ticket: 'Blij dat het met bakken uit de hemel viel'

Mathieu van der Poel werd tweede tijdens de wereldbekerwedstrijd op de mountainbike in Albstadt. Nog veel belangrijker was het feit dat de wereldkampioen in het veld een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio wist te bemachtigen. De Nederlander verklaarde tegenover de NOS dan ook zeer tevreden te zijn over zijn optreden. 

'Het ticket was het doel van vandaag', aldus Van der Poel. Toch leek 'VDP' er gedurende de wedstrijd een beetje doorheen te zakken. 'Het zag er niet goed uit. Het was niet slim van mij om Nino Schurter te volgen. Hierdoor blies ik mezelf op en viel ik ver terug. Ik was zelf niet honderd procent, maar ik kwam toch terug in de wedstrijd. Uiteindelijk bleek het ook bij hem pijn te doen, want ook hij zakte er uiteindelijke doorheen.'

'Door de regen voelde ik mij in mijn sas'

Van der Poel dankt zijn terugkeer in de wedstrijd naar eigen zeggen aan de regenachtige weersomstandigheden. 'Toen het begon te regenen voelde ik mij in mijn sas. Ik vind dat heel leuk en heb er maar liefst twee of drie jaar op moeten wachten om weer een keer een mountainbikewedstrijd in de regen te mogen rijden. Ik was dan ook superblij toen het met bakken uit de hemel viel. Daarnaast geeft het me ook een pak zelfvertrouwen voor Nove Mesto, één van mijn favoriete wedstrijden van het jaar. 

(foto: Proshots) 

 

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven