Like ons!
Trein Groenewegen op volle toeren: 'Alleen paar keer trappen en dan wint-ie'

Algemeen nieuws

Trein Groenewegen op volle toeren: 'Alleen paar keer trappen en dan wint-ie'

Drie etappezeges voor Dylan Groenewegen, twee voor Mike Teunissen en het eindklassement voor Teunissen. Jumbo-Visma kan tevreden terugkijken op de Vierdaagse van Duinkerke. Maar belangrijker nog: de sprinttrein voor de Tour draait al op volle toeren.

In de slotetappe was het plaatje compleet, toen Teunissen en Groenewegen naar 1 en 2 sprintten, maar dat was niet de bedoeling, werd al eerder duidelijk. Toch is het opvallend hoe goed de sprinttrein van de Nederlandse formatie draait.

Deze wordt op gang gebracht door Tony Martin, waarna er drie in de finale over moeten blijven: Amund Gröndahl Jansen, Teunissen en tenslotte Groenewegen. ‘Ik moet vanaf 500 meter zo hard mogelijk doortrekken richting de 200 en dan hoeft Dylan alleen nog maar een paar keer te trappen en dan wint-ie’, vertelt Teunissen bij Langs de Lijn alsof het een kleinigheidje is.

Teunissen: 'Geslaagde oefening voor de Tour de France'

Het klinkt simpel, maar dat is het zeker niet. Jumbo-Visma mag dan wel dominant zijn in Duinkerke, het is iets heel anders dan de Tour de France. ‘Dit is lager niveau, zo eerlijk moeten we zijn. Maar het was een geslaagde oefening voor de Tour in ieder geval’, aldus Teunissen.

Overigens maakte Groenewegen ook bekend niet naar het NK wielrennen te gaan, ondanks een vrijwel vlak parcours. (Foto: Proshots)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven