Like ons!
Pech blijft Roosen achtervolgen: 'Soms ben je er ook helemaal klaar mee'

Algemeen nieuws

Pech blijft Roosen achtervolgen: 'Soms ben je er ook helemaal klaar mee'

Timo Roosen was net hersteld van een knieblessure toen hij in Kuurne-Brussel-Kuurne weer op dezelfde knie viel. Na een maand afwezigheid reed hij nog drie klassiekers en ging hij vol goede moed van start in de Tour of California. Tot een valpartij in etappe 4 er een einde aan maakte en hem met een gebroken sleutelbeen achterliet. ‘Niet mijn gelukkigste seizoen’, vat Roosen het met gevoel voor understatement samen.

Het gaat de Tilburger toch ook niet in de koude kleren zitten. ‘De moed kan ik er nog wel inhouden, maar soms ben je er ook helemaal klaar mee. Je doet er zoveel voor en dan valt het allemaal weer uit elkaar’, zegt Roosen tegen het Brabants Dagblad. ‘Ik kijk nu al uit naar het moment dat ik weer kan gaan fietsen.’

‘Uit liefde voor de sport ga ik gewoon door hoor’, blijft Roosen positief. ‘Ze zeggen dat je pas echt wielrenner ben als je je sleutelbeen hebt gebroken.’ Maar toch staat Roosen ook machteloos. ‘Niet één van die valpartijen heb ik zelf beoordeeld. Je kunt niet zeggen dat ik er met mijn hoofd niet bij was.’ Hoelang Roosen nog uit de roulatie is, is onbekend. (Foto: Joris Verwijst / In de Leiderstrui)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven