Like ons!
[Update] Van der Poel laat zich niet ompraten voor NK: 'Mijn kansen zijn miniem'

Algemeen nieuws

[Update] Van der Poel laat zich niet ompraten voor NK: 'Mijn kansen zijn miniem'

Dylan Groenewegen en Mathieu van der Poel lieten al weten niet naar het NK te gaan, daarna volgde nog een hele waslijst aan Nederlandse toprenners, die niet naar Ede afreizen om voor het rood-wit-blauw te strijden. Tot grote teleurstelling van KNWU-directeur Thorwald Veneberg.

‘Het is een belangrijk evenement en een kans voor de Nederlanders om hun helden te zien. Dit is zonde voor het wielrennen’, zegt oud-bondscoach en nu dus directeur Veneberg tegen de NOS. ‘We zijn ook een beetje slachtoffer van het succes van onze wielrenners. Mollema rijdt nu de Giro en gaat dan op trainingsstage voor de Tour, Ik snap dat de drive om een NK te rijden dan wat minder is.’

Ook begrijpt Veneberg dat andere klimmers het NK laten schieten voor de voorbereiding op de Tour de France. Bovendien hebben de klimmers weinig te zoeken, in tegenstelling tot Groenewegen. ‘Ik weet niet wat zijn overwegingen zijn. Maar het is wel prettig als dat in overleg was gegaan’, aldus Veneberg, die wil gaan nadenken hoe ze de Nederlandse wielertop toch aan de start kunnen krijgen. Want het is een probleem dat al jaren speelt. ‘Onze voorkeur gaat niet uit naar het afdwingen van deelname. Maar als dat de enige manier is, moeten we kijken of we die kant op willen.’ Dat zou kunnen gebeuren door middel van een mogelijke schorsing, zoals dat in andere landen gebeurt.

Van der Poel: 'Ik laat mij niet onder druk zetten'

Van der Poel is niet van plan om zijn plannen om te gooien, zo vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De Nederlander rijdt in principe geen NK en daar is goed over nagedacht, zegt hij: 'Waarom moet ik per se mijn Nederlandse titel op de weg verdedigen? Het is toch zo vlak als iets en mijn kansen zijn miniem. Ik begrijp dat ze mij aan de start willen, maar ik laat mij niet onder druk zetten. Ik maak mijn eigen keuzes. Ik heb altijd gedaan wat ik wou en stippel mij eigen programma uit. Anders had ik nooit drie wielerdisciplines kunnen combineren.' (foto: Proshots)

1 reacties

  1. Ennie Quipere

    Ennie Quipere

    21 May 2019 om 16:22

    "Dat zou kunnen gebeuren door middel van een mogelijke schorsing, zoals dat in andere landen gebeurt."
    Opstappen en na 1 ronde in de remmen knijpen, zo moeilijk is dat niet....

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven