Like ons!
Team Sunweb legt nu al een Noors talent vast voor 2021: 'Ik kan relaxen'

Algemeen nieuws

Team Sunweb legt nu al een Noors talent vast voor 2021: 'Ik kan relaxen'

Team Sunweb is er vroeg bij. De ploeg van Tom Dumoulin heeft met Andreas Leknessund een Noors talent binnengehaald. De jonge renner zal echter pas in 2021 de overstap maken.

De 20-jarige Leknessund tekent voor twee seizoenen bij Team Sunweb, maar zal in 2019 en 2020 nog gewoon rijden voor Uno-X Norwegian Development Team. Voor die ploeg maakte Leknessund reeds indruk door zeven overwinningen in 2017, met onder meer tijdrittitels in Noorwegen en Europa en de eindzege in de Tour du Pays de Vaud. Dit jaar werd hij al tweede in Gent-Wevelgem voor renners onder 23 jaar.

De allrounder is heel blij met de zekerheid die hij nu heeft voor de toekomst. 'Dat ik nu al een contract teken, geeft vertrouwen. Ik kan mij nu richten op mijn ontwikkeling in de komende jaren, in plaats van stressen of ik een ploeg kan vinden. Ik kan relaxen in de wetenschap dat ik al een contract heb.'

Ook coach Hans Timmermans van Team Sunweb is in zijn nopjes: 'Andreas is een multi-getalenteerde renner met een grote motor. Hij kan goed klimmen, waardoor hij erg allround is. We volgen hem al vanaf de junioren en hij is reeds mee geweest op een trainingskamp met onze ploeg in 2018. We hebben vertrouwen in zijn talent en kijken ernaar uit om met hem te werken in de toekomst.' (foto: Team Sunweb/Cor Vos)

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven