Like ons!
Van Aert debuteert in Dauphiné: 'Duidelijk maken hoe hij hoogtestage verteert'

Algemeen nieuws

Van Aert debuteert in Dauphiné: 'Duidelijk maken hoe hij hoogtestage verteert'

Wout van Aert staat voor zijn debuut in de Dauphiné. De Belg is momenteel op een hoogtestage van achttien dagen met Team Jumbo-Visma, waar onder meer Steven Kruijswijk zich voorbereid op de Tour de France.

De Dauphiné staat gepland van 9 tot en met 16 juni en wordt voor Van Aert een eerste test op het hoogste niveau in een meerdaagse koers. 'Pas drie à vier dagen vóór de start van de Dauphiné keert hij terug. Wout zet momenteel nieuwe stappen in zijn wegcarrière. Die hem, met het oog op de toekomst, duidelijk zullen maken hoe hij zo'n lange hoogtestage verteert', aldus ploegleider Marc Lamberts in Het Laatste Nieuws.

'Zijn eerste zware ronde op WorldTour-niveau, met flink wat klimwerk', vervolgt Lamberts, die benieuwd is naar hoe Van Aert zich houdt. In de Dauphiné staan veel renners aan de start die in de Tour de France voor het geel willen gaan. 'Het wordt een interessante testcase. Acht dagen lang krijgt hij de mogelijkheid om zichzelf te ontdekken en te zien wat hij in de bergen waard is tegenover renners in topvorm, in volle opbouw naar de Tour.' (foto: twitter Kruijswijk)

Meer info over Tour de France 2019: 
- Tour nieuws
- Tour achtergrond

0 reacties

Schrijf een reactie

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!
Naar boven